´Ağaç Sökme Makinemizi Kendimiz İmal Ettik´

ÇORLU 10.02.2021 - 11:22, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:14
 

´Ağaç Sökme Makinemizi Kendimiz İmal Ettik´

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından atıl durumda bulunan kamyon ve ağaç sökme aparatının tamir edilerek yeniden işlerlik kazandığını ve halkın hizmetine sunulduğunu söyledi. Her ay gerçekleştirilen olağan meclis toplantısı şubat ayı oturumunda meclis üyelerine çalışmalar ve şehirdeki yatırımlar hakkında bilgi veren Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Cumhuriyet Meydanı'nda sergilenen ağaç sökme makinesi ile ilgili olarak açıklamada bulundu. 'Büyük Tasarruf Yaptık' Yeni nesil ağaç sökme makinelerini 700 ile 800 bin Türk Lirası arasında değişen fiyatlara alabilmenin mümkün olduğunu belirten Başkan Sarıkurt, Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin daha önce su tankeri olarak kullanılan kamyon ile atıl durumda bulunan ağaç sökme aparatını toplamda 90 bin Türk Lirası harcayarak yeniden halkın hizmetine sunduklarını ifade ederek, "Halkımızın her kuruşunu doğru yatırımlarla, en hesaplı şekilde kullanarak hizmet üretmeye devam ediyoruz. Daha önce ağaç sökme makinesi satın almayı düşünmüştük. Ancak karşımıza çıkan yüksek bedel nedeniyle Fen İşleri Müdürlüğü şantiyemizdeki ekiplerimiz ile bir çalışma yaptık ve atıl durumda bulunan eski su tankeri ile ağaç sökme aparatının bakım ve onarımını gerçekleştirerek yeniden hizmete sunduk. Ekiplerimizi kutluyorum. Gerçekten cüzi bir bedelle önemli bir iş başardılar. Değerli çalışanlarımıza teşekkür ediyorum." dedi. 'Bir Ağaç Kolay Yetişmiyor’ Ağaç sökme makinesi ile Çorlu halkının yanı sıra civar ilçelerden gelen taleplere de karşılık vereceklerinin altını çizen Başkan Sarıkurt, "Çevreye duyarlı bir belediyecilik anlayışıyla hareket etmeye devam ediyoruz. Unutmayalım ki, bir ağaç kolay yetişmiyor... Ağaç sökme makinemiz ile öncelikle şehrimizde ağaç kesimlerinin önemli ölçüde azalacağını düşünüyorum. Vatandaşlarımız ağaçlarını kesmesinler. Ağaçları bize vermek kaydıyla ücretsiz olarak bulunduğu alandan söküp şehrimizdeki muhtelif yerlerdeki parklara yeniden dikeceğiz." diye konuştu. 'Ücret Tarifesi Belirleyeceğiz' Öte yandan ağaçlarını sökerek başka yere taşımak isteyenlere ücret karşılığında hizmet verileceğini dile getiren Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, "Bahçesindeki ağacın sökülerek parklara dikilmesi için bir ücret talebimiz olmayacak. Ancak ağaçların sökülerek başka bir noktaya dikilmesini talep eden kişi, kurum ve kuruluşlara da bedeli karşılığında hizmet vereceğiz. Hazırlanacak ücret tarifesinin belediye meclisimizde onaylanmasının ardından gelen talepler sırasıyla değerlendirilecek." sözlerine yer verdi.

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından atıl durumda bulunan kamyon ve ağaç sökme aparatının tamir edilerek yeniden işlerlik kazandığını ve halkın hizmetine sunulduğunu söyledi.

Her ay gerçekleştirilen olağan meclis toplantısı şubat ayı oturumunda meclis üyelerine çalışmalar ve şehirdeki yatırımlar hakkında bilgi veren Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Cumhuriyet Meydanı'nda sergilenen ağaç sökme makinesi ile ilgili olarak açıklamada bulundu.

'Büyük Tasarruf Yaptık'

Yeni nesil ağaç sökme makinelerini 700 ile 800 bin Türk Lirası arasında değişen fiyatlara alabilmenin mümkün olduğunu belirten Başkan Sarıkurt, Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin daha önce su tankeri olarak kullanılan kamyon ile atıl durumda bulunan ağaç sökme aparatını toplamda 90 bin Türk Lirası harcayarak yeniden halkın hizmetine sunduklarını ifade ederek, "Halkımızın her kuruşunu doğru yatırımlarla, en hesaplı şekilde kullanarak hizmet üretmeye devam ediyoruz. Daha önce ağaç sökme makinesi satın almayı düşünmüştük.

Ancak karşımıza çıkan yüksek bedel nedeniyle Fen İşleri Müdürlüğü şantiyemizdeki ekiplerimiz ile bir çalışma yaptık ve atıl durumda bulunan eski su tankeri ile ağaç sökme aparatının bakım ve onarımını gerçekleştirerek yeniden hizmete sunduk. Ekiplerimizi kutluyorum. Gerçekten cüzi bir bedelle önemli bir iş başardılar. Değerli çalışanlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

'Bir Ağaç Kolay Yetişmiyor’

Ağaç sökme makinesi ile Çorlu halkının yanı sıra civar ilçelerden gelen taleplere de karşılık vereceklerinin altını çizen Başkan Sarıkurt, "Çevreye duyarlı bir belediyecilik anlayışıyla hareket etmeye devam ediyoruz. Unutmayalım ki, bir ağaç kolay yetişmiyor... Ağaç sökme makinemiz ile öncelikle şehrimizde ağaç kesimlerinin önemli ölçüde azalacağını düşünüyorum. Vatandaşlarımız ağaçlarını kesmesinler. Ağaçları bize vermek kaydıyla ücretsiz olarak bulunduğu alandan söküp şehrimizdeki muhtelif yerlerdeki parklara yeniden dikeceğiz." diye konuştu.

'Ücret Tarifesi Belirleyeceğiz'

Öte yandan ağaçlarını sökerek başka yere taşımak isteyenlere ücret karşılığında hizmet verileceğini dile getiren Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, "Bahçesindeki ağacın sökülerek parklara dikilmesi için bir ücret talebimiz olmayacak. Ancak ağaçların sökülerek başka bir noktaya dikilmesini talep eden kişi, kurum ve kuruluşlara da bedeli karşılığında hizmet vereceğiz. Hazırlanacak ücret tarifesinin belediye meclisimizde onaylanmasının ardından gelen talepler sırasıyla değerlendirilecek." sözlerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekirdaginsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.