Başkan Yüksel Roman Federasyonu temsilcilerini ağırladı

SÜLEYMANPAŞA 09.04.2021 - 11:50, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:14
 

Başkan Yüksel Roman Federasyonu temsilcilerini ağırladı

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, 8 Nisan Dünya Romanlar Günü dolayısıyla Tekirdağ Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Göksel Fil ve yönetimini ağırladı. Ziyarette roman vatandaşların talep ve beklentileri ile ilgili fikir alışverişinde bulunan Başkan Yüksel, önümüzdeki dönemde Süleymanpaşa’da yaşayan roman vatandaşların hayat kalitelerinin yükseltilmesi için çalışmalara hız vereceklerini ve roman çocuklarının eğitimlerine destek olmak adına kısa süre içinde Aydoğdu Mahallesi’nde bir gençlik merkezi inşa edeceklerini belirtti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Yüksel, Federasyon Başkanı Fil’e teşekkür ederek 8 Nisan Dünya Romanlar Günü’nü kutladı. FİL YÜKSEL’E TEŞEKKÜR ETTİ Tekirdağ Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Göksel Fil de kendilerini ağırlayan Yüksel’e teşekkür ederek, günün anlamına ilişkin açıklamada bulundu. Romanların günümüze dek Türkiye’de ve dünyanın birçok yerinde dışlayıcı politik uygulamalara maruz kaldığını ifade eden Fil, 1971 yılından bu yana Dünya Romanlar Günü olarak kutlanan 8 Nisan tarihinin, Roman Sivil Toplum Kuruluşları için aynı zamanda, Orta ve Doğu Avrupa’da katledilen, her türlü işkenceye ve acılarla dolu yaşama mahkûm edilen atalarını anma ve bu zihniyeti ayakta tutan yaklaşım ve politikaları kınama vesilesi olduğunu söyledi.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, 8 Nisan Dünya Romanlar Günü dolayısıyla Tekirdağ Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Göksel Fil ve yönetimini ağırladı.

Ziyarette roman vatandaşların talep ve beklentileri ile ilgili fikir alışverişinde bulunan Başkan Yüksel, önümüzdeki dönemde Süleymanpaşa’da yaşayan roman vatandaşların hayat kalitelerinin yükseltilmesi için çalışmalara hız vereceklerini ve roman çocuklarının eğitimlerine destek olmak adına kısa süre içinde Aydoğdu Mahallesi’nde bir gençlik merkezi inşa edeceklerini belirtti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Yüksel, Federasyon Başkanı Fil’e teşekkür ederek 8 Nisan Dünya Romanlar Günü’nü kutladı.

FİL YÜKSEL’E TEŞEKKÜR ETTİ

Tekirdağ Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Göksel Fil de kendilerini ağırlayan Yüksel’e teşekkür ederek, günün anlamına ilişkin açıklamada bulundu. Romanların günümüze dek Türkiye’de ve dünyanın birçok yerinde dışlayıcı politik uygulamalara maruz kaldığını ifade eden Fil, 1971 yılından bu yana Dünya Romanlar Günü olarak kutlanan 8 Nisan tarihinin, Roman Sivil Toplum Kuruluşları için aynı zamanda, Orta ve Doğu Avrupa’da katledilen, her türlü işkenceye ve acılarla dolu yaşama mahkûm edilen atalarını anma ve bu zihniyeti ayakta tutan yaklaşım ve politikaları kınama vesilesi olduğunu söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekirdaginsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.