ÇİN ZULMÜ PROTESTO EDİLDİ

SİYASET 24.03.2021 - 20:01, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:14
 

ÇİN ZULMÜ PROTESTO EDİLDİ

İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanlığı, Çin’in Doğu Türkistan’da uyguladığı ve soykırım niteliği taşıyan politikaları protesto etti.   Düzenlenen basın açıklamasında Çin’in uygulamlarına karşı sessiz kalan iktidar da  eleştirilirken; “‘Hira Dağı kadar müslümanım’ diyenler, reddetti. ‘Tanrı Dağı kadar Türk’üm’ diyenler; masanın altına saklanıp, çekimser kaldılar”ifadelerine yer verildi.   İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanlığı Çin’in Doğu Türkistan’da uyguladığı politikalara ilişkin basın açıklaması düzenledi. Hasan Ali Yücel Meydanı’nda gerçekleşen basın açıklamasını, Uluslararası İlişkilerden ve Dış Türkler’den Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Fahrettin Özzade yaptı.     Bütün dünyanın uzaktan ilgiyle izlediği, zulümün devam ettiğini söyleyen Özzade, Çin Halk Cumhuriyeti tarafından Uygur Türk halkına yönelik insanlık ve vicdan dışı bu eylemleri, Gazi Meclis nezdindearaştırılması ve sonuçlarının uluslararası topluma, dektera edilmesi gerektiğini vurguladı.   Kanada, Hollanda parlamentolarının, Çin’de Uygur Türkleri’ne uygulanan muameleyi, soykırım olarak kabul ettiklerini hatırlatan Özzade, “İYİ  Parti olarak Çin Hükümeti’nin Türk Milleti’nin ana vatanı olan Doğu Türkistan’da ki Uygur Türkleri’ne uyguladığı bu zulmü yerinde araştırmak için her parti milletvekillerinden bir komisyon oluşturulması için verdiğimiz önerge, AK Parti milletvekillerince red, Milliyetçi Hareket Parti’li milletvekillerinin çekimser oylarıyla reddedilmiştir.’Hira Dağı kadar müslümanım’ diyenler reddetti. Tanrı Dağı kadar Türk’üm’ diyenler masanın altına saklanıp, çekimser kaldılar. Bu durumu takdir edecek Türk milletidir. Türk Milliyetçileri, Doğu Türkistan’da ki Çin zulmüne maruz kalan saydaşlarımızın yanındadır. Bu zulmün sona ermesi için İktidar’ın sessiz kalmasını kınıyoruz. Ayrıca İslam ülkelerinin bu aymazlığını Kabul etmemiz mümkün değildir. İslam Ülkeleri, Doğu Türkistan’lıları ümmetten saymıyormusunuz. Ozan Arif’in dediği gibi ‘Konuşsana müslüman hiç sesin duyulmuyor’ Doğu Türkistan, Türkiye ümmetten mi sayılmıyor? İYİ Parti olarak by-u zulmü her platformda haykırmaya devam edeceğiz. Soydaşlarımızın dili olmaya devam edeceğiz. Ne mutlu Türk’üm diyene”  sözlerini kaydetti.
İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanlığı, Çin’in Doğu Türkistan’da uyguladığı ve soykırım niteliği taşıyan politikaları protesto etti.

 

Düzenlenen basın açıklamasında Çin’in uygulamlarına karşı sessiz kalan iktidar da  eleştirilirken; “‘Hira Dağı kadar müslümanım’ diyenler, reddetti. ‘Tanrı Dağı kadar Türk’üm’ diyenler; masanın altına saklanıp, çekimser kaldılar”ifadelerine yer verildi.

 

İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanlığı Çin’in Doğu Türkistan’da uyguladığı politikalara ilişkin basın açıklaması düzenledi. Hasan Ali Yücel Meydanı’nda gerçekleşen basın açıklamasını, Uluslararası İlişkilerden ve Dış Türkler’den Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Fahrettin Özzade yaptı.

 

 

Bütün dünyanın uzaktan ilgiyle izlediği, zulümün devam ettiğini söyleyen Özzade, Çin Halk Cumhuriyeti tarafından Uygur Türk halkına yönelik insanlık ve vicdan dışı bu eylemleri, Gazi Meclis nezdindearaştırılması ve sonuçlarının uluslararası topluma, dektera edilmesi gerektiğini vurguladı.

 

Kanada, Hollanda parlamentolarının, Çin’de Uygur Türkleri’ne uygulanan muameleyi, soykırım olarak kabul ettiklerini hatırlatan Özzade, “İYİ  Parti olarak Çin Hükümeti’nin Türk Milleti’nin ana vatanı olan Doğu Türkistan’da ki Uygur Türkleri’ne uyguladığı bu zulmü yerinde araştırmak için her parti milletvekillerinden bir komisyon oluşturulması için verdiğimiz önerge, AK Parti milletvekillerince red, Milliyetçi Hareket Parti’li milletvekillerinin çekimser oylarıyla reddedilmiştir.’Hira Dağı kadar müslümanım’ diyenler reddetti. Tanrı Dağı kadar Türk’üm’ diyenler masanın altına saklanıp, çekimser kaldılar. Bu durumu takdir edecek Türk milletidir. Türk Milliyetçileri, Doğu Türkistan’da ki Çin zulmüne maruz kalan saydaşlarımızın yanındadır. Bu zulmün sona ermesi için İktidar’ın sessiz kalmasını kınıyoruz. Ayrıca İslam ülkelerinin bu aymazlığını Kabul etmemiz mümkün değildir. İslam Ülkeleri, Doğu Türkistan’lıları ümmetten saymıyormusunuz. Ozan Arif’in dediği gibi ‘Konuşsana müslüman hiç sesin duyulmuyor’ Doğu Türkistan, Türkiye ümmetten mi sayılmıyor? İYİ Parti olarak by-u zulmü her platformda haykırmaya devam edeceğiz. Soydaşlarımızın dili olmaya devam edeceğiz. Ne mutlu Türk’üm diyene”  sözlerini kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekirdaginsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.