ENEZ KAPLAN SERT ÇIKTI

SİYASET 26.02.2021 - 20:08, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:14
 

ENEZ KAPLAN SERT ÇIKTI

Yazık etmeyin !.. Tekirdağ Türkiye’nin en verimli topraklarına sahip bir ilimiz.
İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Enez KAPLAN, Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Milli Eğitim Bakanı ile Çevre ve Şehircilik Bakanına Ergene ilçesi Karamehmet Mahallesi, Marmaracık mevkiinde yer alan 2 milyon 800 bin metrekarelik tarım alanına (148 ada 1 parsel,  149  ada  1  parsel  ve  150  ada  1  parsel) yapılmak istenen plastik organize sanayi sitesi ile ilgili sorular sordu. Yazık etmeyin !.. Tekirdağ Türkiye’nin en verimli topraklarına sahip bir ilimiz. İyi Parti Milletvekili KAPLAN, “Tekirdağ Türkiye’nin en verimli topraklarına sahip bir ilimizdir. Tarıma çok elverişli bir bölgede plastik organize sanayi sitesinin kurulması hem toprağa hem çevreye olumsuz etkiler yaratacaktır. Tarıma uygun değildir raporu vermek yanlıştır” dedi. NKÜ akademisyenleri tarafından 2018 yılında imzalanan 2 milyon 800 bin metrekarelik alanın tarıma elverişsizdir raporunu eleştiren KAPLAN, Cumhurbaşkanı Yardımcısına ve Milli Eğitim Bakanına bu raporu veren akademisyenlerin akademik çalışmalarının yeterli olup olmadığını, bu kadrolara uygun atanıp atanmadıklarını, bilirkişi raporlarında aynı aileden iki kişinin imzasının bulunmasının etik olup olmadığını ve bu raporu verirken yanlı karar verip vermediklerini sordu. Tarım mı Sanayi Sitesi mi?.. Bu kadar verimli topraklarda neden tarım yapılmadığını, istenirse bu parsellerin ehlileştirilerek tarım arazi olarak kullanılabileceğini belirten KAPLAN, bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakanlığına konu ile ilgili herhangi bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz diye sordu. NKÜ tarafından tarıma elverişsiz raporu 2 milyon 800 bin metrekarelik alanın tamamının incelenerek mi verildiğini soran Milletvekili Enez KAPLAN, söz konusu arazinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından da ayrıca herhangi bir teknik inceleme yapılıp yapılmadığını sordu. Plastik organize sanayi sitesinin kurulması halinde bölge halkına, toprağa ve çevreye zararlı etkilerinin olacağını belirten KAPLAN, Tekirdağ dışında tarıma elverişsiz bir bölgede sözü edilen yatırımın yapılması gerektiğini söyledi. Tekirdağlı hemşerilerine seslenen İyi Parti Tekirdağ Milletvekili Enez KAPLAN, ÇED Halkın Katılımı Toplantısının 4 Mart 2021 Perşembe günü Velimeşe-Shila Otelde yapılacağını ve Tekirdağ’da bulunması halinde bu toplantıya katılacağını belirtti.    
Yazık etmeyin !.. Tekirdağ Türkiye’nin en verimli topraklarına sahip bir ilimiz.
  • İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Enez KAPLAN, Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Milli Eğitim Bakanı ile Çevre ve Şehircilik Bakanına Ergene ilçesi Karamehmet Mahallesi, Marmaracık mevkiinde yer alan 2 milyon 800 bin metrekarelik tarım alanına (148 ada 1 parsel,  149  ada  1  parsel  ve  150  ada  1  parsel) yapılmak istenen plastik organize sanayi sitesi ile ilgili sorular sordu.

Yazık etmeyin !.. Tekirdağ Türkiye’nin en verimli topraklarına sahip bir ilimiz.

  • İyi Parti Milletvekili KAPLAN, “Tekirdağ Türkiye’nin en verimli topraklarına sahip bir ilimizdir. Tarıma çok elverişli bir bölgede plastik organize sanayi sitesinin kurulması hem toprağa hem çevreye olumsuz etkiler yaratacaktır. Tarıma uygun değildir raporu vermek yanlıştır” dedi.

NKÜ akademisyenleri tarafından 2018 yılında imzalanan 2 milyon 800 bin metrekarelik alanın tarıma elverişsizdir raporunu eleştiren KAPLAN, Cumhurbaşkanı Yardımcısına ve Milli Eğitim Bakanına bu raporu veren akademisyenlerin akademik çalışmalarının yeterli olup olmadığını, bu kadrolara uygun atanıp atanmadıklarını, bilirkişi raporlarında aynı aileden iki kişinin imzasının bulunmasının etik olup olmadığını ve bu raporu verirken yanlı karar verip vermediklerini sordu.

Tarım mı Sanayi Sitesi mi?..

  • Bu kadar verimli topraklarda neden tarım yapılmadığını, istenirse bu parsellerin ehlileştirilerek tarım arazi olarak kullanılabileceğini belirten KAPLAN, bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakanlığına konu ile ilgili herhangi bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz diye sordu.

NKÜ tarafından tarıma elverişsiz raporu 2 milyon 800 bin metrekarelik alanın tamamının incelenerek mi verildiğini soran Milletvekili Enez KAPLAN, söz konusu arazinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından da ayrıca herhangi bir teknik inceleme yapılıp yapılmadığını sordu.

  • Plastik organize sanayi sitesinin kurulması halinde bölge halkına, toprağa ve çevreye zararlı etkilerinin olacağını belirten KAPLAN, Tekirdağ dışında tarıma elverişsiz bir bölgede sözü edilen yatırımın yapılması gerektiğini söyledi.

Tekirdağlı hemşerilerine seslenen İyi Parti Tekirdağ Milletvekili Enez KAPLAN, ÇED Halkın Katılımı Toplantısının 4 Mart 2021 Perşembe günü Velimeşe-Shila Otelde yapılacağını ve Tekirdağ’da bulunması halinde bu toplantıya katılacağını belirtti.

 

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekirdaginsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.