‘Evde Kal Türkiye’ uyarısı ortalığı karıştırdı! Vodafone'dan açıklama geldi

TEKNOLOJİ 25.07.2021 - 14:20, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:14
 

‘Evde Kal Türkiye’ uyarısı ortalığı karıştırdı! Vodafone'dan açıklama geldi

Bazı iPhone kullanıcılarının telefonlarına bu sabah acil durum uyarıları kapsamında "Evde Kal Türkiye" uyarısı iletildi. Sosyal medyada ekran görüntülerini paylaşan kullanıcılar mesaja tepki gösterdi. Akıllı telefon kullanıcılarının birçoğuna günün erken saatlerinde “Test Alert Natification (Evde Kal Türkiye)” bildirimi gönderildi. Yüksek bir alarm sesi ile gönderilen bildirim kullanıcılarda kısa süreli endişe yarattı. VODAFONE’DAN AÇIKLAMA Vodafone tarafından yapılan konuyla ilgili açıklamada “24 Temmuz 2021 cumartesi sabah saatlerinde bazı iPhone kullanıcılarının telefonlarına Acil Durum Uyarıları kapsamında ‘Evde Kal Türkiye’ bildiriminin iletildiği tespit edilmiştir. Konu teknik ekiplerimiz tarafından araştırılmaktadır. Yaşanan aksaklık ve verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür diler, anlayışınız için teşekkür ederiz” denildi. 'EVDE KAL TÜRKİYE' UYARISI SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU Birçok iPhone kullanıcısı güne telefonuna gelen “Test Alert Notification Evde Kal Türkiye” uyarısı ile başladı. Twitter’da saat 09.45’ten itibaren telefonlarına gelen bildirimin ekran görüntüsünü paylaşan vatandaşlar, alarmın tekrarladığını da vurguladı. “Evde Kal Türkiye” acil durumu bildirimi alan kullanıcıların tepkileri şöyle: – Nükleer saldırı falan oldu sandık…. O nasıl bir sesti öyle ya… – Acil durum uyarı sistemi “test dahi olsa” ancak bu kadar saçma sapan kullanılabilirdi. – Telefondan böyle bir sesin çıkabileceğini bilmiyordum. Nasıl bir frekans seçmişlerse kulaklarım hâlâ çınlıyor. – Dünyanın en korkunç sesini bulabilmiş miyiz diye test ediyorsanız bulmuşsunuz evet. Neydi peki bu şimdi? NASIL KAPATILIYOR? Telefonuna bu uyarının gelmesini istemeyen iPhone kullanıcıları Ayarlar > Bildirimler > Test Alert Notification seçeneğinden bildirimi kapatabilir.

Bazı iPhone kullanıcılarının telefonlarına bu sabah acil durum uyarıları kapsamında "Evde Kal Türkiye" uyarısı iletildi. Sosyal medyada ekran görüntülerini paylaşan kullanıcılar mesaja tepki gösterdi.

Akıllı telefon kullanıcılarının birçoğuna günün erken saatlerinde “Test Alert Natification (Evde Kal Türkiye)” bildirimi gönderildi. Yüksek bir alarm sesi ile gönderilen bildirim kullanıcılarda kısa süreli endişe yarattı.

VODAFONE’DAN AÇIKLAMA

Vodafone tarafından yapılan konuyla ilgili açıklamada “24 Temmuz 2021 cumartesi sabah saatlerinde bazı iPhone kullanıcılarının telefonlarına Acil Durum Uyarıları kapsamında ‘Evde Kal Türkiye’ bildiriminin iletildiği tespit edilmiştir. Konu teknik ekiplerimiz tarafından araştırılmaktadır. Yaşanan aksaklık ve verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür diler, anlayışınız için teşekkür ederiz” denildi.

'EVDE KAL TÜRKİYE' UYARISI SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Birçok iPhone kullanıcısı güne telefonuna gelen “Test Alert Notification Evde Kal Türkiye” uyarısı ile başladı.

Twitter’da saat 09.45’ten itibaren telefonlarına gelen bildirimin ekran görüntüsünü paylaşan vatandaşlar, alarmın tekrarladığını da vurguladı.

“Evde Kal Türkiye” acil durumu bildirimi alan kullanıcıların tepkileri şöyle:

– Nükleer saldırı falan oldu sandık…. O nasıl bir sesti öyle ya…

– Acil durum uyarı sistemi “test dahi olsa” ancak bu kadar saçma sapan kullanılabilirdi.

– Telefondan böyle bir sesin çıkabileceğini bilmiyordum. Nasıl bir frekans seçmişlerse kulaklarım hâlâ çınlıyor.

– Dünyanın en korkunç sesini bulabilmiş miyiz diye test ediyorsanız bulmuşsunuz evet. Neydi peki bu şimdi?

NASIL KAPATILIYOR?

Telefonuna bu uyarının gelmesini istemeyen iPhone kullanıcıları Ayarlar > Bildirimler > Test Alert Notification seçeneğinden bildirimi kapatabilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekirdaginsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.