FAİK ÖZTRAK'TAN 23 NİSAN MESAJI

SİYASET 22.04.2021 - 21:04, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:14
 

FAİK ÖZTRAK'TAN 23 NİSAN MESAJI

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı Yayınladı.
Öztrak açıklamasında: Bundan tam 101 yıl önce, aziz milletimiz, işgal altındaki Anadolu ve Rumeli topraklarında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde büyük bir uyanışı başlattı. Milletimiz, merkezinde kendi temsilcilerinden müteşekkil Meclisimizin olduğu Kurtuluş Savaşıyla, tarihin akışını değiştirdi. Atamız, Kurtuluş Savaşımızın her aşamasında Gazi Meclis’in verdiği güce dayandı. Her devrimi ve her işi, milletinin bağrından çıkan Türkiye Büyük Millet Meclisi eliyle hayata geçirdi. Milli iradenin tecelligahı Meclisimiz, sadece Kurtuluş Savaşımızın değil, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma mücadelemizin de merkezi oldu. Ülkemiz işte bu temel anlayış üzerinde yükseldi. Oysa bugün, mevcut yönetim elinde ülkemiz, kuruluşundaki ilkelerden uzaklaşmakta, millet iradesinin vücut bulduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi etkisizleştirilmek istemektedir. Milletimizin üzerine olmayan gömleği giydirme çabaları, ülkemizin ve milletimizin ufkunu her geçen gün karartmaktadır. Buna karşın, “Hâkimiyet kayıtsız, şartsız milletindir” ilkesinden asla vazgeçmeyen milletimiz, kararan ufkunu, sabırsızlıkla beklediği sandıkta aydınlatacaktır. Ülkemizin, Cumhuriyetimiz ikinci yüzyılına Yeni ve Güçlendirilmiş Parlamenter sistemle merhaba diyecektir.   Bu düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını, Gazi Meclisimizin ilk milletvekillerini saygıyla, rahmetle, minnetle anıyorum. Başta en kıymetli varlıklarımız çocuklarımız olmak üzere, tüm hemşerilerimin ve yurttaşlarımın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum.
CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı Yayınladı.

Öztrak açıklamasında: Bundan tam 101 yıl önce, aziz milletimiz, işgal altındaki Anadolu ve Rumeli topraklarında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde büyük bir uyanışı başlattı. Milletimiz, merkezinde kendi temsilcilerinden müteşekkil Meclisimizin olduğu Kurtuluş Savaşıyla, tarihin akışını değiştirdi.

Atamız, Kurtuluş Savaşımızın her aşamasında Gazi Meclis’in verdiği güce dayandı. Her devrimi ve her işi, milletinin bağrından çıkan Türkiye Büyük Millet Meclisi eliyle hayata geçirdi. Milli iradenin tecelligahı Meclisimiz, sadece Kurtuluş Savaşımızın değil, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma mücadelemizin de merkezi oldu. Ülkemiz işte bu temel anlayış üzerinde yükseldi.

Oysa bugün, mevcut yönetim elinde ülkemiz, kuruluşundaki ilkelerden uzaklaşmakta, millet iradesinin vücut bulduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi etkisizleştirilmek istemektedir. Milletimizin üzerine olmayan gömleği giydirme çabaları, ülkemizin ve milletimizin ufkunu her geçen gün karartmaktadır.

Buna karşın, “Hâkimiyet kayıtsız, şartsız milletindir” ilkesinden asla vazgeçmeyen milletimiz, kararan ufkunu, sabırsızlıkla beklediği sandıkta aydınlatacaktır. Ülkemizin, Cumhuriyetimiz ikinci yüzyılına Yeni ve Güçlendirilmiş Parlamenter sistemle merhaba diyecektir.  

Bu düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını, Gazi Meclisimizin ilk milletvekillerini saygıyla, rahmetle, minnetle anıyorum. Başta en kıymetli varlıklarımız çocuklarımız olmak üzere, tüm hemşerilerimin ve yurttaşlarımın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekirdaginsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.