GÖÇ İDARESİ İL MÜDÜRÜ ÖMER GÜMÜŞ'TEN

GÜNDEM 30.07.2021 - 19:09, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:14
 

GÖÇ İDARESİ İL MÜDÜRÜ ÖMER GÜMÜŞ'TEN

30 TEMMUZ İNSAN TİCARETİ İLE MÜCADELE GÜNÜ AÇIKLAMASI
Tekirdağ Göç İdaresi Müdürü Ömer Gümüş bugün basın mensupları ile biraraya gelerek son zamanda gündemde olan göç ile ilgili bilgiler verdi. Bugünün 30 Temmuz İnsan Ticareti ile Mücadele Günü olması nedeni ile şu açıklamalarda bulundu.   30 TEMMUZ İNSAN TİCARETİ İLE MÜCADELE GÜNÜ   Çağımızın modern köleliği olarak da ifade edilen insan ticareti suçu en yalın hali ile bir kişinin rızası sakatlanarak ticari bir meta gibi alınıp satılmasını veya kişi üzerinden gelir elde edilmesini ifade eder. Birleşmiş Milletler verilerine göre; insan ticareti, silah kaçakçılığı ve uyuşturucu ticaretinden sonra yasa dışı ve en fazla gelir getiren 3 üncü suç türüdür. Organize suç örgütleri her yıl insan ticareti suçundan 150 milyar dolar gelir elde etmektedir. Dünya genelinde 40 milyondan fazla insan ticareti mağduru olduğu tahmin edilmektedir. Mağdurların 71’i kadınlardan, 25’i ise çocuklardan oluşmaktadır. İnsan ticareti kişinin üzerinden gelir elde etmek amacıyla tehdit, baskı, cebir, şiddet, nüfuzu kötüye kullanmak, kandırmak, kişiler üzerinde denetim olanaklarından veya çaresizlikten yararlanarak ülkeye sokulması, çıkartılması, sevk edilmesi, barındırılması eylemlerinden oluşmaktadır.  İnsan ticareti suçunun en sık görülme biçimleri; zorla fuhuş yaptırma, cinsel sömürü, zorla evlendirme, çocuk evlilikleri, çocuk satışı, zorla dilendirme, çocuk askerlik, organ ticareti şeklindedir. Türk vatandaşı ve yabancı ayrımı yapılmaksızın insan ticareti ile mücadele görevi Göç İdaresi Genel Müdürlüğüne ait olup bu duruma uyan bir fiile şahit olan tüm vatandaşlarımızın durumu 157 Yabancılar iletişim Merkezi numarasına bildirimde bulunması bir insanlık görevidir. Konu ile ilgili farkındalığı artırmak ve kamuoyunun dikkatini çekmek amacıyla Tekirdağ İl Göç İdaresi Müdürlüğü 30 Temmuz İnsan Ticareti ile Mücadele Günü kapsamında ilimiz belediyeleri ile işbirliği yaparak konu ile ilgili afişlerin, belediyelere ait dijital panolarda yayımlanmasını ve toplu taşıma araçlarında bilgilendirme afişlerinin sergilenmesini sağlamışlardır.  
30 TEMMUZ İNSAN TİCARETİ İLE MÜCADELE GÜNÜ AÇIKLAMASI

Tekirdağ Göç İdaresi Müdürü Ömer Gümüş bugün basın mensupları ile biraraya gelerek son zamanda gündemde olan göç ile ilgili bilgiler verdi.

Bugünün 30 Temmuz İnsan Ticareti ile Mücadele Günü olması nedeni ile şu açıklamalarda bulundu.

 

30 TEMMUZ İNSAN TİCARETİ İLE MÜCADELE GÜNÜ
 

Çağımızın modern köleliği olarak da ifade edilen insan ticareti suçu en yalın hali ile bir kişinin rızası sakatlanarak ticari bir meta gibi alınıp satılmasını veya kişi üzerinden gelir elde edilmesini ifade eder.
Birleşmiş Milletler verilerine göre; insan ticareti, silah kaçakçılığı ve uyuşturucu ticaretinden sonra yasa dışı ve en fazla gelir getiren 3 üncü suç türüdür. Organize suç örgütleri her yıl insan ticareti suçundan 150 milyar dolar gelir elde etmektedir. Dünya genelinde 40 milyondan fazla insan ticareti mağduru olduğu tahmin edilmektedir. Mağdurların 71’i kadınlardan, 25’i ise çocuklardan oluşmaktadır.
İnsan ticareti kişinin üzerinden gelir elde etmek amacıyla tehdit, baskı, cebir, şiddet, nüfuzu kötüye kullanmak, kandırmak, kişiler üzerinde denetim olanaklarından veya çaresizlikten yararlanarak ülkeye sokulması, çıkartılması, sevk edilmesi, barındırılması eylemlerinden oluşmaktadır. 
İnsan ticareti suçunun en sık görülme biçimleri; zorla fuhuş yaptırma, cinsel sömürü, zorla evlendirme, çocuk evlilikleri, çocuk satışı, zorla dilendirme, çocuk askerlik, organ ticareti şeklindedir.
Türk vatandaşı ve yabancı ayrımı yapılmaksızın insan ticareti ile mücadele görevi Göç İdaresi Genel Müdürlüğüne ait olup bu duruma uyan bir fiile şahit olan tüm vatandaşlarımızın durumu 157 Yabancılar iletişim Merkezi numarasına bildirimde bulunması bir insanlık görevidir.
Konu ile ilgili farkındalığı artırmak ve kamuoyunun dikkatini çekmek amacıyla Tekirdağ İl Göç İdaresi Müdürlüğü 30 Temmuz İnsan Ticareti ile Mücadele Günü kapsamında ilimiz belediyeleri ile işbirliği yaparak konu ile ilgili afişlerin, belediyelere ait dijital panolarda yayımlanmasını ve toplu taşıma araçlarında bilgilendirme afişlerinin sergilenmesini sağlamışlardır.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekirdaginsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.