İl Pandemi Kurulu Kararı Karar No: 156 Karar

GÜNDEM 09.04.2021 - 21:02, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:14
 

İl Pandemi Kurulu Kararı Karar No: 156 Karar

TEKİRDAĞ İL PANDEMİ KURULU KARARI   İçişleri Bakanlığı’nın 09.04.2021 tarih ve 6354 sayılı Genelgesine istinaden İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi ile Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 ve 72 nci maddeleri uyarınca 09.04.2021 günü saat: 15.00’da Tekirdağ Valiliği toplantı salonunda Tekirdağ Valisi Aziz YILDIRIM başkanlığında olağanüstü toplanmıştır. Koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında, toplum sağlığını korumak, salgının yayılım hızını kontrol altında tutmak ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetmek, sosyal izolasyonu temin etmek ve fiziki mesafeyi korumak amacıyla pek çok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirilmiştir. Bu doğrultuda hafta içi ve hafta sonlarında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları göz önünde bulundurularak çeşitli genelgelerimizle işyeri/işletmelerin çalışma saatleri ve çalışma usullerinde düzenlemeler yapılmıştır. Bu çerçevede ilgi Genelgemizde hafta içi sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre içerisinde 21.00-24.00 saatleri arasında yeme içme yerlerinin (lokanta, restoran, kafeterya, pastane, tatlıcı vb.) paket servis şeklinde hizmet verebilecekleri, tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan Cumartesi ve/veya Pazar günlerinde ise yeme içme yerlerinin 10.00-20.00 saatleri arasında sadece paket servis şeklinde hizmet verebilecekleri belirtilmiştir. Vatandaşlarımızın yemek ve gıda ihtiyaçlarının online sipariş yoluyla karşılanabilmesi ve uygulamada birliğin sağlanması amacıyla tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak 10-11 Nisan 2021 Cumartesi ve/veya Pazar günlerinde; lokanta/kafe/restoran gibi yeme-içme yerlerinin hafta içi olduğu gibi 10:00-24: 00 saatleri arasında paket servis şeklinde hizmet vermeleri kararlaştırılmıştır. Uygulamanın yukarıda belirtilen esaslar doğrultusunda yürütülmesinin sağlanması, İşbu karar oy birliği ile alınmıştır.

TEKİRDAĞ İL PANDEMİ KURULU KARARI

 

İçişleri Bakanlığı’nın 09.04.2021 tarih ve 6354 sayılı Genelgesine istinaden İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi ile Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 ve 72 nci maddeleri uyarınca 09.04.2021 günü saat: 15.00’da Tekirdağ Valiliği toplantı salonunda Tekirdağ Valisi Aziz YILDIRIM başkanlığında olağanüstü toplanmıştır.

Koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında, toplum sağlığını korumak, salgının yayılım hızını kontrol altında tutmak ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetmek, sosyal izolasyonu temin etmek ve fiziki mesafeyi korumak amacıyla pek çok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirilmiştir. Bu doğrultuda hafta içi ve hafta sonlarında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları göz önünde bulundurularak çeşitli genelgelerimizle işyeri/işletmelerin çalışma saatleri ve çalışma usullerinde düzenlemeler yapılmıştır.

Bu çerçevede ilgi Genelgemizde hafta içi sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre içerisinde 21.00-24.00 saatleri arasında yeme içme yerlerinin (lokanta, restoran, kafeterya, pastane, tatlıcı vb.) paket servis şeklinde hizmet verebilecekleri, tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan Cumartesi ve/veya Pazar günlerinde ise yeme içme yerlerinin 10.00-20.00 saatleri arasında sadece paket servis şeklinde hizmet verebilecekleri belirtilmiştir.

Vatandaşlarımızın yemek ve gıda ihtiyaçlarının online sipariş yoluyla karşılanabilmesi ve uygulamada birliğin sağlanması amacıyla tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak 10-11 Nisan 2021 Cumartesi ve/veya Pazar günlerinde; lokanta/kafe/restoran gibi yeme-içme yerlerinin hafta içi olduğu gibi 10:00-24: 00 saatleri arasında paket servis şeklinde hizmet vermeleri kararlaştırılmıştır.

Uygulamanın yukarıda belirtilen esaslar doğrultusunda yürütülmesinin sağlanması,

İşbu karar oy birliği ile alınmıştır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekirdaginsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.