İngiltere Prensi Philip 99 yaşında hayatını kaybetti

DÜNYA 09.04.2021 - 15:49, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:14
 

İngiltere Prensi Philip 99 yaşında hayatını kaybetti

Buckingham'dan yapılan açıklamada Prens'in sabah saatlerinde öldüğü belirtildi. Prensin ölüm nedenine ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.
CENAZE PROGRAMI İLERLEYEN GÜNLERDE AÇIKLANACAK 99 yaşında yaşamını yitiren Prens, uzun bir süredir sağlık sorunlarıyla mücadele ediyordu. Geçtiğimiz aylarda ise hastanede tedavi görmüş, son görüntüsünü ise taburcu olduğu gün vermişti. Cenaze programının önümüzdeki günlerde ilan edileceği duyuruldu. BUNDAN SONRA NE OLACAK? Prens Philip'in hastanede olduğu dönemde hayatını kaybetmesi halinde izlenecek yol haritası belirlenmişti. Buna göre haberi ekranda duyuracak olan spikerlerin de gelişmeleri olay yerinden bildiren muhabirlerin de siyah giymesi gerekiyor. Tüm ülkede ulusal yas ilan edilecek, bayraklar Buckingham Sarayı'nın üzerindeki hariç yarıya inecek. 73. EVLİLİK YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLAMIŞLARDI Kraliçe 2. Elizabeth ile Yunanistan ve Danimarka kraliyet ailesinin bir üyesi olan Prens Philip 1947 yılında evlenmişti. Mutlu çift geçtiğimiz 20 Kasım'da ise evliliklerinin 73'üncü yıl dönümünü kutlamıştı. Prense kayınpederi olan Kral 6. George tarafından evlilikten sonra Edinburgh Dükü unvanı verilmişti. Bu evlilikle birlikte Prens Philip, çok sevdiği halde denizcilik kariyerine veda etmişti. Prens Philip ile Kraliçe 2 Elizabeth'in Charles, Anne, Andrew ve Edward adında dört tane çocuğu bulunuyor.
Buckingham'dan yapılan açıklamada Prens'in sabah saatlerinde öldüğü belirtildi. Prensin ölüm nedenine ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

CENAZE PROGRAMI İLERLEYEN GÜNLERDE AÇIKLANACAK

99 yaşında yaşamını yitiren Prens, uzun bir süredir sağlık sorunlarıyla mücadele ediyordu. Geçtiğimiz aylarda ise hastanede tedavi görmüş, son görüntüsünü ise taburcu olduğu gün vermişti. Cenaze programının önümüzdeki günlerde ilan edileceği duyuruldu.

BUNDAN SONRA NE OLACAK?

Prens Philip'in hastanede olduğu dönemde hayatını kaybetmesi halinde izlenecek yol haritası belirlenmişti. Buna göre haberi ekranda duyuracak olan spikerlerin de gelişmeleri olay yerinden bildiren muhabirlerin de siyah giymesi gerekiyor. Tüm ülkede ulusal yas ilan edilecek, bayraklar Buckingham Sarayı'nın üzerindeki hariç yarıya inecek.

73. EVLİLİK YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLAMIŞLARDI

Kraliçe 2. Elizabeth ile Yunanistan ve Danimarka kraliyet ailesinin bir üyesi olan Prens Philip 1947 yılında evlenmişti. Mutlu çift geçtiğimiz 20 Kasım'da ise evliliklerinin 73'üncü yıl dönümünü kutlamıştı. Prense kayınpederi olan Kral 6. George tarafından evlilikten sonra Edinburgh Dükü unvanı verilmişti. Bu evlilikle birlikte Prens Philip, çok sevdiği halde denizcilik kariyerine veda etmişti.

Prens Philip ile Kraliçe 2 Elizabeth'in Charles, Anne, Andrew ve Edward adında dört tane çocuğu bulunuyor.

Son Dakika! İngiltere Prensi Philip 99 yaşında hayatını kaybetti

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekirdaginsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.