“OKUL MÜDÜRLERİ SİYASET YAPAMAZ, TELKİNDE BULUNAMAZ!"

SİYASET 07.02.2021 - 12:25, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:14
 

“OKUL MÜDÜRLERİ SİYASET YAPAMAZ, TELKİNDE BULUNAMAZ!"

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa İlçesinde bulunan ve ilimizin en başarılı okullarından Ebru Nayim Fen Lisesinin Müdürü Muhsin Şen, eğitim için kafa yormak yerine, kendi kişisel istikbali için kafa yorarak Saray’dan medet ummaktadır.
Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin demokratik haklarını kullanarak yaptığı barışçıl ve hiçbir şiddet içermeyen haklı eylemleri şeytanlaştırmaya çalışarak, veli ve öğrencilere mesajlar atmaktadır. Okul Müdürü Muhsin Şen, “Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşanan öğrenci olaylarının ülke genelinde huzursuzluk, kaos, kargaşa çıkarmayı amaçladığını, okullarındaki öğrencileri de bu olayın içine çekmek istediklerini, bu tarz devlet karşıtı eylemlerin içinde olunmamasını” istemektedir. Okul Müdürü Muhsin Şen, bu tutumuyla açıkça okul müdürlüğünü unutarak, siyaset yapmaktadır. Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin haklı demokratik eylemini devlet karşıtı, kaos çıkarmaya yönelik eylem gibi göstererek şeytanlaştırmaya çalışmaktadır. Oysa bir okul müdürü kışkırtıcı değil kucaklayıcı; ötekileştirici değil toleranslı olmalıdır. Eğitim İş Sendikası Tekirdağ Şube Başkanı Barış Özer; bu konuda bir açıklama yaparak, söz konusu mesaja hem velilerden hem de öğrencilerden büyük tepki geldiğini belirtmiştir. Sendika, 12. Sınıf öğrencilerinin bu mesajın atıldığı gruplardan çıktığına işaret ederek, “Müdür, bu eylemlerin Devlet karşıtı olduğuna nasıl kanaat getirmiştir? Bu tespitlerini hangi çalışmayla yapmış, emniyet güçleri ve istihbaratla işbirliği yaparak mı elde etmiştir? Bir protesto olayından yola çıkarak, ilimizin en başarılı öğrencilerine ve onların velilerine düstur verme hakkını nereden almaktadır” diye sormaktadır. Biz de aynı sorulara cevap verilmesini talep ediyoruz. Anayasa’ya göre öğrencilere demokrasi bilincinin kazandırılması ve eğitim kurumlarında siyasi ve ideolojik telkinler yapılmaması gerekir. Görünen o ki Ebru Nayim Fen Lisesi Müdürü Muhsin Şen, eğitim yerine siyasi istikbali için çalışmayı ve Saray’a şirin görünmeyi tercih etmektedir. Neyse ki vatandaşımız durumun farkındadır. Boğaziçili öğrencimiz Şeyma Altundal’ın dediği gibi sadece “Hak'ka kul olmak” lazım. Dr. İlhami Özcan AYGUN CHP Tekirdağ Milletvekili
Tekirdağ’ın Süleymanpaşa İlçesinde bulunan ve ilimizin en başarılı okullarından Ebru Nayim Fen Lisesinin Müdürü Muhsin Şen, eğitim için kafa yormak yerine, kendi kişisel istikbali için kafa yorarak Saray’dan medet ummaktadır.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin demokratik haklarını kullanarak yaptığı barışçıl ve hiçbir şiddet içermeyen haklı eylemleri şeytanlaştırmaya çalışarak, veli ve öğrencilere mesajlar atmaktadır. Okul Müdürü Muhsin Şen, “Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşanan öğrenci olaylarının ülke genelinde huzursuzluk, kaos, kargaşa çıkarmayı amaçladığını, okullarındaki öğrencileri de bu olayın içine çekmek istediklerini, bu tarz devlet karşıtı eylemlerin içinde olunmamasını” istemektedir.

Okul Müdürü Muhsin Şen, bu tutumuyla açıkça okul müdürlüğünü unutarak, siyaset yapmaktadır. Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin haklı demokratik eylemini devlet karşıtı, kaos çıkarmaya yönelik eylem gibi göstererek şeytanlaştırmaya çalışmaktadır. Oysa bir okul müdürü kışkırtıcı değil kucaklayıcı; ötekileştirici değil toleranslı olmalıdır.

Eğitim İş Sendikası Tekirdağ Şube Başkanı Barış Özer; bu konuda bir açıklama yaparak, söz konusu mesaja hem velilerden hem de öğrencilerden büyük tepki geldiğini belirtmiştir. Sendika, 12. Sınıf öğrencilerinin bu mesajın atıldığı gruplardan çıktığına işaret ederek, “Müdür, bu eylemlerin Devlet karşıtı olduğuna nasıl kanaat getirmiştir? Bu tespitlerini hangi çalışmayla yapmış, emniyet güçleri ve istihbaratla işbirliği yaparak mı elde etmiştir? Bir protesto olayından yola çıkarak, ilimizin en başarılı öğrencilerine ve onların velilerine düstur verme hakkını nereden almaktadır” diye sormaktadır. Biz de aynı sorulara cevap verilmesini talep ediyoruz.

Anayasa’ya göre öğrencilere demokrasi bilincinin kazandırılması ve eğitim kurumlarında siyasi ve ideolojik telkinler yapılmaması gerekir.

Görünen o ki Ebru Nayim Fen Lisesi Müdürü Muhsin Şen, eğitim yerine siyasi istikbali için çalışmayı ve Saray’a şirin görünmeyi tercih etmektedir. Neyse ki vatandaşımız durumun farkındadır. Boğaziçili öğrencimiz Şeyma Altundal’ın dediği gibi sadece “Hak'ka kul olmak” lazım.

Dr. İlhami Özcan AYGUN

CHP Tekirdağ Milletvekili

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekirdaginsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.