SAMSUNG'TAN TEKİRDAĞA DEV YATIRIM

TEKNOLOJİ 08.05.2021 - 16:34, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:14
 

SAMSUNG'TAN TEKİRDAĞA DEV YATIRIM

DÜNYA DEVİ TEKİRDAĞA FABRİKA KURMAYA HAZIRLANIYOR
Samsung, Tekirdağ’a fabrika kuruyor Sunny fabrikasında telefon ve televizyon üretimi yapan Samsung bu defa kendi fabrikasını kuracak. Tekirdağ’a kurulacak fabrikayı hangi şirketin inşa edeceği belli oldu. Samsung, Türkiye’de bir alt yükleniciyle birlikte televizyon ve telefon üretimi yapıyor. Sunny fabrikasında yerli üretim telefon ve TV modelleri üretiliyor. Güney Koreli teknoloji devi şimdi de kendi fabrikasını kuruyor. Resmi duyuru önümüzdeki Pazartesi günü yapılacak. Samsung tarafından kurulacak fabrika, Tekirdağ’da bulunan Kapaklı OSB’ye yakın bir bölgede yer alacak. Fabrika, Rönesans Holding tarafından inşa edilecek. DÜNYA’nın edindiği bilgiye göre yapılan yatırımın yer tahsis süreci tamamlandı. Bu kapsamda 10 bin metrekareye yapılması planlanan yatırımın cep telefonu üretimine yönelik olduğu iddia ediliyor ancak bu konuda net bir açıklama yok. Yatırım miktarı henüz belli değil. Fabrikanın konumu için Tekirdağ’ın tercih edilmesi, burada üretilen ürünlerin Avrupa pazarına ihraç edileceğine dair önemli bir işaret. Henüz yeteri kadar bilginin olmadığı fabrika hakkında daha fazla bilgi önümüzdeki Pazartesi açıklanacak.   Kaynak: Dünya Gazetesi
DÜNYA DEVİ TEKİRDAĞA FABRİKA KURMAYA HAZIRLANIYOR

Samsung, Tekirdağ’a fabrika kuruyor Sunny fabrikasında telefon ve televizyon üretimi yapan Samsung bu defa kendi fabrikasını kuracak. Tekirdağ’a kurulacak fabrikayı hangi şirketin inşa edeceği belli oldu.

Samsung, Türkiye’de bir alt yükleniciyle birlikte televizyon ve telefon üretimi yapıyor. Sunny fabrikasında yerli üretim telefon ve TV modelleri üretiliyor. Güney Koreli teknoloji devi şimdi de kendi fabrikasını kuruyor. Resmi duyuru önümüzdeki Pazartesi günü yapılacak.

Samsung tarafından kurulacak fabrika, Tekirdağ’da bulunan Kapaklı OSB’ye yakın bir bölgede yer alacak. Fabrika, Rönesans Holding tarafından inşa edilecek. DÜNYA’nın edindiği bilgiye göre yapılan yatırımın yer tahsis süreci tamamlandı. Bu kapsamda 10 bin metrekareye yapılması planlanan yatırımın cep telefonu üretimine yönelik olduğu iddia ediliyor ancak bu konuda net bir açıklama yok. Yatırım miktarı henüz belli değil.

Fabrikanın konumu için Tekirdağ’ın tercih edilmesi, burada üretilen ürünlerin Avrupa pazarına ihraç edileceğine dair önemli bir işaret. Henüz yeteri kadar bilginin olmadığı fabrika hakkında daha fazla bilgi önümüzdeki Pazartesi açıklanacak.

 

Kaynak: Dünya Gazetesi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekirdaginsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.