Tekirdağ Kahveciler ve Büfeciler Odası Başkanı Fahrettin Bayar “Sesimizi duyun.

EKONOMİ 05.06.2021 - 23:38, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:14
 

Tekirdağ Kahveciler ve Büfeciler Odası Başkanı Fahrettin Bayar “Sesimizi duyun.

1 Haziran itibariyle açılan kahvehanelerde, koronavirüs önlemleri kapsamında oyun oynama yasağının kahveci esnafını zor duruma düşürdüğünü aktaran Tekirdağ Kahveciler ve Büfeciler Odası Başkanı Fahrettin Bayar “Sesimizi duyun. Tek isteğimiz evimize ekmek götürebilmek. Kahvehanelerin bu şekilde açılmasının esnafımıza hiçbir yararı yok” dedi. 1 Haziran itibariyle Türkiye’de normalleşme sürecinde açılan kahvehanelerde koronavirüs önlemleri kapsamında okey, tavla, iskambil gibi oyunların oynanması yasak. Ayrıca sosyal mesafe kurallarının da geçerli olduğu kahvehaneler, yarı kapasiteyle hizmet veriyor.     Uygulamanın kahveci esnafını zor duruma düşürdüğünü, evlerine ekmek götüremediklerini, Bağ-Kur ödemelerini yatıramadıklarını ve vergilerini ödeyemedikleri belirtildi. “BU KÜÇÜK DESTEK AYLIK KAPANMAYA MERHEM OLMADI” Giderlerinin devam ettiğini ve doğalgaz, elektrik, su gibi sabit giderlerin işlediğini vurgulayan  Bayar; “Yeteri kadar müşteri olmadığı için kahveciler giderlerini karşılayamamakta, Bu küçük destek aylık kapanmaya merhem olmadı. Devlet büyüklerimizden rica ediyoruz artık sesimize kulak versin. Yeter. Tek isteğimiz evimize ekmek götürebilmek. Kahvehanelerin bu şekilde açılmasının esnafımıza hiçbir yararı yok” ifadelerini yer verdi. ‘SESİMİZİ DUYUN’ Kahvehanelerin yaklaşık 15 aydır kapalı olduğunu ve esnafın zor duruma düştüğünü hatırlatan Bayar “Kredi borçlarımız var ödeyemiyoruz. Sektörümüz bitmek üzere. Kahvelerimizde oyun yasak olduğu için müşteri de yok. Hijyen kurallarına uygun bir şekilde oyunların oynanmasını talep ediyoruz. Aksi takdirde iş yerlerimizi kapatacağız. Sesimizin duyulmasını istiyoruz” ifadelerinde bulundu. ‘EVİMİZİ NEYLE GEÇİNDİRECEĞİZ?’ Fahrettin Bayar esnafi yerinde ziyaret ederek sorunlarını dinledi. 15 masalık kahvehanesinde tek başına oturduğunu dile getiren bir esnaf, “Cumhurbaşkanımız dedi iş yerlerimizi açtık. Ama ne gelen var ne giden. Bize 5 bin lira hibe verildi benim tek bir kiram 5 bin lira. Biz evimizi nasıl geçindireceğiz? Bankadan çektiğimiz kredileri nasıl ödeyeceğiz. Ne yapacağımızı bilmiyoruz, çaresiziz, sesimizin duyulmasını istiyoruz”   Bir başka esnaf ise, “Boş dükkanlarda bekliyoruz. 15 aydır böyle hayatımız. Kira, elektrik, su, doğalgaz işliyor ama biz çalışamıyoruz. Dile kolay tam 15 ay oldu. Dedi.

1 Haziran itibariyle açılan kahvehanelerde, koronavirüs önlemleri kapsamında oyun oynama yasağının kahveci esnafını zor duruma düşürdüğünü aktaran Tekirdağ Kahveciler ve Büfeciler Odası Başkanı Fahrettin Bayar “Sesimizi duyun. Tek isteğimiz evimize ekmek götürebilmek. Kahvehanelerin bu şekilde açılmasının esnafımıza hiçbir yararı yok” dedi.

1 Haziran itibariyle Türkiye’de normalleşme sürecinde açılan kahvehanelerde koronavirüs önlemleri kapsamında okey, tavla, iskambil gibi oyunların oynanması yasak. Ayrıca sosyal mesafe kurallarının da geçerli olduğu kahvehaneler, yarı kapasiteyle hizmet veriyor.

 
 

Uygulamanın kahveci esnafını zor duruma düşürdüğünü, evlerine ekmek götüremediklerini, Bağ-Kur ödemelerini yatıramadıklarını ve vergilerini ödeyemedikleri belirtildi.

“BU KÜÇÜK DESTEK AYLIK KAPANMAYA MERHEM OLMADI”

Giderlerinin devam ettiğini ve doğalgaz, elektrik, su gibi sabit giderlerin işlediğini vurgulayan  Bayar; “Yeteri kadar müşteri olmadığı için kahveciler giderlerini karşılayamamakta, Bu küçük destek aylık kapanmaya merhem olmadı. Devlet büyüklerimizden rica ediyoruz artık sesimize kulak versin. Yeter. Tek isteğimiz evimize ekmek götürebilmek. Kahvehanelerin bu şekilde açılmasının esnafımıza hiçbir yararı yok” ifadelerini yer verdi.

‘SESİMİZİ DUYUN’

Kahvehanelerin yaklaşık 15 aydır kapalı olduğunu ve esnafın zor duruma düştüğünü hatırlatan Bayar “Kredi borçlarımız var ödeyemiyoruz. Sektörümüz bitmek üzere. Kahvelerimizde oyun yasak olduğu için müşteri de yok. Hijyen kurallarına uygun bir şekilde oyunların oynanmasını talep ediyoruz. Aksi takdirde iş yerlerimizi kapatacağız. Sesimizin duyulmasını istiyoruz” ifadelerinde bulundu.

‘EVİMİZİ NEYLE GEÇİNDİRECEĞİZ?’

Fahrettin Bayar esnafi yerinde ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

15 masalık kahvehanesinde tek başına oturduğunu dile getiren bir esnaf, “Cumhurbaşkanımız dedi iş yerlerimizi açtık. Ama ne gelen var ne giden. Bize 5 bin lira hibe verildi benim tek bir kiram 5 bin lira. Biz evimizi nasıl geçindireceğiz? Bankadan çektiğimiz kredileri nasıl ödeyeceğiz. Ne yapacağımızı bilmiyoruz, çaresiziz, sesimizin duyulmasını istiyoruz”

 

Bir başka esnaf ise, “Boş dükkanlarda bekliyoruz. 15 aydır böyle hayatımız. Kira, elektrik, su, doğalgaz işliyor ama biz çalışamıyoruz. Dile kolay tam 15 ay oldu. Dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekirdaginsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.