YILIN AHİSİ, KALFASI VE ÇIRAĞI BELİRLENDİ

KÜLTÜR 14.09.2021 - 21:35, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:14
 

YILIN AHİSİ, KALFASI VE ÇIRAĞI BELİRLENDİ

Ahilik Haftası etkinleri kapsamında, çelenk sunma töreni düzenlendi. Çelenk sunma töreninin ardından Hasan Ali Yücel Meydan’ında kutlama programı gerçekleştirildi. Törende yılın ahisi, yılın kalfası ve yılın çırağı ödüllendirildi. Mehteran takımı gösterileri ve tiyatro oyunu ile ahilik kültürüne özgü gelenekler yeniden canlandırıldı. Ahiliğin Türk kültüründe önemli bir yeri olduğunu söyleyen Tekirdağ Ticaret İl Müdürü Mehmet Furtına; “Ahilik sanat ve meslek yönüyle toplumun ekonomik yapısını hazırlarken ahlaki yönüyle de devlet yapısının temel özelliklerini belirlemiştir” dedi. YILIN AHİSİ, KALFASI VE ÇIRAĞI BELİRLENDİ Yılın ahisi; Saray ilçesinden bakkal Ahmet Dinç, yılın kalfası; Saray ilçesinden otomotiv mekanikerliği kalfası Volkan Aksoy, yılın çırağı ise Saray ilçesinden otomotiv elektromekanik çırağı Özkan Fener seçildi. “AHİLER BOZUK VE YA HATALI MAL SATMAZLAR” Törende konuşan Ticaret İl Müdürü Mehmet Furtına, ahilik kültüründeki birlik ve beraberliğe dikkat çekerek; “Ahilik birlik ve beraberlik, kardeşlik gibi önemli değerleri içerisinde barındıran meslek etiğinin temelini oluşturmaktadır. Ahilik, dünyada eşi benzeri bulunmayan Türk kültürüne özgü önemli bir kültürel birikimdir. Ahilik sanat ve meslek yönüyle toplumun ekonomik yapısını hazırlarken ahlaki yönüyle de devlet yapısının temel özelliklerini belirlemiştir. Modern çağdaki ticaret ahlaki, müşteri memnuniyeti, kalite standartları olarak ifade edilen birçok terimin temeli ahilik teşkilatı çatısı altında oluşturulmuştur. Ahiliğin temel kuralı alın teri ile geçinmektir. Yardımlaşma ve toplum düzenini koruma ilkesidir. Ahiler bozuk ve ya hatalı mal satmazlar. Meslek kurallarına uymayan üyeler yalnızca teşkilattan çıkarılmakla kalmaz, mesleklerini bulundukları bölgede bir daha yapamazlar. Ahilik teşkilatının yardımlaşma ve dayanışma gibi temel prensiplerini benimseyen esnaflarımız ihtiyaç sahiplerine her zaman destek olmuş ve olmaya devam etmektedir. Ahilik teşkilatı milli birlik ve beraberliğimizin de teminatlarından birisidir. “diye konuştu. Mehteran takımı gösterisi ve tiyatro oyunun ardından program sona erdi. Programa; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Ticaret İl Müdürü Mehmet Furtına, Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Sami Kayın ve esnaf oda başkanları katıldı.

Ahilik Haftası etkinleri kapsamında, çelenk sunma töreni düzenlendi. Çelenk sunma töreninin ardından Hasan Ali Yücel Meydan’ında kutlama programı gerçekleştirildi.
Törende yılın ahisi, yılın kalfası ve yılın çırağı ödüllendirildi. Mehteran takımı gösterileri ve tiyatro oyunu ile ahilik kültürüne özgü gelenekler yeniden canlandırıldı.
Ahiliğin Türk kültüründe önemli bir yeri olduğunu söyleyen Tekirdağ Ticaret İl Müdürü Mehmet Furtına; “Ahilik sanat ve meslek yönüyle toplumun ekonomik yapısını hazırlarken ahlaki yönüyle de devlet yapısının temel özelliklerini belirlemiştir” dedi.
YILIN AHİSİ, KALFASI VE ÇIRAĞI BELİRLENDİ

Yılın ahisi; Saray ilçesinden bakkal Ahmet Dinç, yılın kalfası; Saray ilçesinden otomotiv mekanikerliği kalfası Volkan Aksoy, yılın çırağı ise Saray ilçesinden otomotiv elektromekanik çırağı Özkan Fener seçildi.
“AHİLER BOZUK VE YA HATALI MAL SATMAZLAR”
Törende konuşan Ticaret İl Müdürü Mehmet Furtına, ahilik kültüründeki birlik ve beraberliğe dikkat çekerek; “Ahilik birlik ve beraberlik, kardeşlik gibi önemli değerleri içerisinde barındıran meslek etiğinin temelini oluşturmaktadır. Ahilik, dünyada eşi benzeri bulunmayan Türk kültürüne özgü önemli bir kültürel birikimdir. Ahilik sanat ve meslek yönüyle toplumun ekonomik yapısını hazırlarken ahlaki yönüyle de devlet yapısının temel özelliklerini belirlemiştir. Modern çağdaki ticaret ahlaki, müşteri memnuniyeti, kalite standartları olarak ifade edilen birçok terimin temeli ahilik teşkilatı çatısı altında oluşturulmuştur. Ahiliğin temel kuralı alın teri ile geçinmektir. Yardımlaşma ve toplum düzenini koruma ilkesidir. Ahiler bozuk ve ya hatalı mal satmazlar. Meslek kurallarına uymayan üyeler yalnızca teşkilattan çıkarılmakla kalmaz, mesleklerini bulundukları bölgede bir daha yapamazlar. Ahilik teşkilatının yardımlaşma ve dayanışma gibi temel prensiplerini benimseyen esnaflarımız ihtiyaç sahiplerine her zaman destek olmuş ve olmaya devam etmektedir. Ahilik teşkilatı milli birlik ve beraberliğimizin de teminatlarından birisidir. “diye konuştu. Mehteran takımı gösterisi ve tiyatro oyunun ardından program sona erdi. Programa; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Ticaret İl Müdürü Mehmet Furtına, Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Sami Kayın ve esnaf oda başkanları katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekirdaginsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.