Anonymous’tan flaş ‘Akbank’ açıklaması! ‘Biz saldırmadık fakat…’

EKONOMİ 07.07.2021 - 22:49, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:14
 

Anonymous’tan flaş ‘Akbank’ açıklaması! ‘Biz saldırmadık fakat…’

Bir Twitter kullanıcısının kendilerine yönelttiği soruya yanıt veren dünyaca ünlü hacker grubu Anonymous, “Akbank’a biz saldırmadık” dedi. Sonrasında ise çarpıcı ifadeler kullandı.
Türkiye’nin bankacılık devlerinden Akbank’ta dün sabah itibarıyla çöken sistem nedeniyle binlerce müşteri büyük bir mağduriyet yaşarken, üzerinden 24 saatten fazla süre geçmesine rağmen çözülmeyen problem beraberinde birçok iddiayı da getirdi. 'SİBER SALDIRI DEĞİL…' Dün sabahtan beri bankanın mobil işlemleri, kredi kartı pos cihazları ve şubeler arasındaki sistemleri çalışmazken müşteriler kartla alışveriş yapamıyor, para çekemiyor ve para transferi yapamıyor. Yaşanan bu sorunların bazı sosyal medya kullanıcıları tarafından “Akbank’a siber saldırı düzenleniyor” şeklinde yorumlanmasının ardından açıklama yapan banka iddiaları yalanlamıştı. Bugün de internet sitesine giren müşterilerine yönelik bir bilgilendirme mesajı yayınlayan Akbank, yaşanan sorunun banka anabilgisayarındaki teknik arızadan kaynaklandığını ifade etmişti. ANONYMOUS: BİRÇOK DEFA HACKLENDİKLERİNİ BİLİYORUZ Siber saldırı iddiaları Akbank tarafından yapılan açıklama ile yalanlasa da sosyal medyada kullanıcılarının bir kısmı pek ikna olmadı. Twitter üzerinden dünyaca ünlü hacker grubu Anonymous’a “Doğruyu söyleyin sizin işiniz mi bu?” sorusunu yönelten bir kullanıcıya hacker grubundan yanıt gecikmedi. Anonymous, Twitter’dan verdiği yanıtta şu ifadeleri kullandı: “Akbank’a biz saldırmadık. Fakat birçok defa hacklendiklerini biliyoruz. Bu sefer gizlemeyeceklerini düşünüyoruz.”
Bir Twitter kullanıcısının kendilerine yönelttiği soruya yanıt veren dünyaca ünlü hacker grubu Anonymous, “Akbank’a biz saldırmadık” dedi. Sonrasında ise çarpıcı ifadeler kullandı.

Türkiye’nin bankacılık devlerinden Akbank’ta dün sabah itibarıyla çöken sistem nedeniyle binlerce müşteri büyük bir mağduriyet yaşarken, üzerinden 24 saatten fazla süre geçmesine rağmen çözülmeyen problem beraberinde birçok iddiayı da getirdi.

'SİBER SALDIRI DEĞİL…'

Dün sabahtan beri bankanın mobil işlemleri, kredi kartı pos cihazları ve şubeler arasındaki sistemleri çalışmazken müşteriler kartla alışveriş yapamıyor, para çekemiyor ve para transferi yapamıyor. Yaşanan bu sorunların bazı sosyal medya kullanıcıları tarafından “Akbank’a siber saldırı düzenleniyor” şeklinde yorumlanmasının ardından açıklama yapan banka iddiaları yalanlamıştı. Bugün de internet sitesine giren müşterilerine yönelik bir bilgilendirme mesajı yayınlayan Akbank, yaşanan sorunun banka anabilgisayarındaki teknik arızadan kaynaklandığını ifade etmişti.

ANONYMOUS: BİRÇOK DEFA HACKLENDİKLERİNİ BİLİYORUZ

Siber saldırı iddiaları Akbank tarafından yapılan açıklama ile yalanlasa da sosyal medyada kullanıcılarının bir kısmı pek ikna olmadı. Twitter üzerinden dünyaca ünlü hacker grubu Anonymous’a “Doğruyu söyleyin sizin işiniz mi bu?” sorusunu yönelten bir kullanıcıya hacker grubundan yanıt gecikmedi.

Anonymous, Twitter’dan verdiği yanıtta şu ifadeleri kullandı: “Akbank’a biz saldırmadık. Fakat birçok defa hacklendiklerini biliyoruz. Bu sefer gizlemeyeceklerini düşünüyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekirdaginsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.