Atıklar Ödüle Dönüşecek

ÇORLU 11.02.2021 - 11:26, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:14
 

Atıklar Ödüle Dönüşecek

Geçtiğimiz yıl mayıs ayında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 'Sıfır Atık Belgesi' almaya hak kazanan Çorlu Belediyesi, proje ile entegre olacak yeni bir çalışma başlattı. Satın alınacak yazılım ile sıfır atık projesine destek olan vatandaşlar ödüllendirilecek. Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından talep edilerek Çorlu Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda meclis üyelerinin oluruna sunulan ve oy birliği ile kabul edilen 'Ambalaj atıklarının toplanması için puan-ödül sistemi' kurulması için çalışmalara başlandı. 'Çevreye Duyarlı ve Bilinçli Bir Kent İdealimiz' Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Çorlu Belediyesi'nin 2020 yılı mayıs ayında Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülen “Sıfır Atık Projesi” kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar nedeniyle Tekirdağ Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından “Sıfır Atık Belgesi” almaya lâyık görüldüğünü hatırlatarak, "Çorlu Belediyesi olarak çevrenin korunması, kirliliğin önlenmesi ve çevre sorunlarının çözümü konusunda çok hassas davranıyoruz. Biz gelecek nesillerimize temiz bir dünya bırakmak istiyoruz. Bu kapsamda insana, doğaya ve tüm canlılara saygılı bir belediyecilik anlayışı gerçekleştirdik. Çağdaş belediyecilik anlayışı çerçevesinde daha güzel bir Çorlu için vatandaş ve çevre odaklı çalışmalara imza attık ve atmaya da ediyoruz. Çöplerin ayrıştırılarak geri dönüştürülmesi konusunda yürüttüğümüz çalışmalarda halkımızla birlikte çevre konusunda duyarlı ve bilinçli bir kent oluşturmak en büyük idealimiz. Yazılım ile Birlikte Vatandaşlar Ödüllendirilecek 'Temiz Çorlu, Temiz Çevre ve Temiz Nefes' misyonumuz doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda şubat ayı meclis toplantımızda değerli meclis üyelerimizin olurları için yetki talebinde bulunduk. Talep ile Çorlu Belediyesi sınırları içinde ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanabilmesi ve vatandaşlarımızın özenle gerçekleştirecekleri bu işlem için onlara puan-ödül verilmesini sağlayabilmek ve bunu sağlıklı bir şekilde takip edebilmek için gerekli olan bilgisayar yazılım sisteminin belediyemiz tarafından kiralanarak temin edilmesi ve yazılım sisteminin Çorlu Belediyesi Ambalaj Atıkları Kontrol Yönetmeliği'ne göre kullanımı konusunda aldığımız yetki çerçevesinde sistemi devreye sokacağız. Yazılım sistemi ile yürütülecek atık takibi sonunda vatandaşlarımızın kazandıkları puan-ödüllerin nasıl kullanılacağına yönelik çalışmalarımız ise devam ediyor." dedi.    

Geçtiğimiz yıl mayıs ayında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 'Sıfır Atık Belgesi' almaya hak kazanan Çorlu Belediyesi, proje ile entegre olacak yeni bir çalışma başlattı. Satın alınacak yazılım ile sıfır atık projesine destek olan vatandaşlar ödüllendirilecek.

Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından talep edilerek Çorlu Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda meclis üyelerinin oluruna sunulan ve oy birliği ile kabul edilen 'Ambalaj atıklarının toplanması için puan-ödül sistemi' kurulması için çalışmalara başlandı.

'Çevreye Duyarlı ve Bilinçli Bir Kent İdealimiz'

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Çorlu Belediyesi'nin 2020 yılı mayıs ayında Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülen “Sıfır Atık Projesi” kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar nedeniyle Tekirdağ Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından “Sıfır Atık Belgesi” almaya lâyık görüldüğünü hatırlatarak, "Çorlu Belediyesi olarak çevrenin korunması, kirliliğin önlenmesi ve çevre sorunlarının çözümü konusunda çok hassas davranıyoruz. Biz gelecek nesillerimize temiz bir dünya bırakmak istiyoruz. Bu kapsamda insana, doğaya ve tüm canlılara saygılı bir belediyecilik anlayışı gerçekleştirdik. Çağdaş belediyecilik anlayışı çerçevesinde daha güzel bir Çorlu için vatandaş ve çevre odaklı çalışmalara imza attık ve atmaya da ediyoruz.

Çöplerin ayrıştırılarak geri dönüştürülmesi konusunda yürüttüğümüz çalışmalarda halkımızla birlikte çevre konusunda duyarlı ve bilinçli bir kent oluşturmak en büyük idealimiz.

Yazılım ile Birlikte Vatandaşlar Ödüllendirilecek

'Temiz Çorlu, Temiz Çevre ve Temiz Nefes' misyonumuz doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda şubat ayı meclis toplantımızda değerli meclis üyelerimizin olurları için yetki talebinde bulunduk. Talep ile Çorlu Belediyesi sınırları içinde ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanabilmesi ve vatandaşlarımızın özenle gerçekleştirecekleri bu işlem için onlara puan-ödül verilmesini sağlayabilmek ve bunu sağlıklı bir şekilde takip edebilmek için gerekli olan bilgisayar yazılım sisteminin belediyemiz tarafından kiralanarak temin edilmesi ve yazılım sisteminin Çorlu Belediyesi Ambalaj Atıkları Kontrol Yönetmeliği'ne göre kullanımı konusunda aldığımız yetki çerçevesinde sistemi devreye sokacağız.

Yazılım sistemi ile yürütülecek atık takibi sonunda vatandaşlarımızın kazandıkları puan-ödüllerin nasıl kullanılacağına yönelik çalışmalarımız ise devam ediyor." dedi.

 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekirdaginsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.