Bu kış soğuk ve kar yağışlı geçecek

YAŞAM 14.11.2021 - 21:50, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:14
 

Bu kış soğuk ve kar yağışlı geçecek

Meteoroloji uzmanları çok sert kış tahminleri yayınlandı. Bu kış nasıl geçecek? Meteroloji'den son dakika kar yağışı ve kış ayının gidişatıyla ilgili bilgiler verildi.
NASA'DAN SERT KIŞ UYARISI ABD Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) yeni iklim araştırması raporunda bu kış, en son 18'inci yüzyılda görülen 'Mini Buzul Çağı'nın tekrar yaşanabileceği duyuruldu. ABD Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) tarafından yapılan uyarıda ‘Mini Buzul Çağı' olarak geçtiğini hatırlatarak; "Süreç böyle devam ederse, birkaç ay içinde rekor soğuklara hazırlıklı olmalıyız" denildi.   EYLÜL EKİM AYLARINDA AZ YAĞIŞ DÜŞTÜ Eylül ve ekim aylarında sıcaklıklar Türkiye genelinde, özellikle de kuzey kesimlerde mevsim normallerinin altında seyretti. Ekim ayında mevsim normalleri altında sıcaklık değerleri gözlendi.   30 YILIN EN KURAK AYLARI YAŞANIYOR Kurak geçen yazın ardından eylül ayı içerisinde zaman zaman yağış görülse de, yurt genelinde son 30 yıllık ortalamaların altında kaldı. KASIM AYINDA DA KURAKLIK DEVAM EDİYOR Türkiye genelinde yağışlar kasım ayında da yine ortalamaların altında kaldı. Yağışlar ortalamaya göre yüzde 20-30’luk azalma gözlenirken, kurak havanın devam ettiği gözlendi.   KIŞ AYLARININ SERT GEÇECEĞİ TAHMİN EDİLİYOR Meteoroloji analistleri iklim modelleri üzerinden yapılan tahminlere dayanarak ülke genelinde geçtiğimiz yıllara oranla bu kışın biraz daha sert geçeceğini söylüyor.  Kuzey yarım kürede Türkiye'de dahil olmak üzere geniş bir bölgede bu yıl mevsim normallerinin altında hava sıcaklıklarını kapsayan bir kış geçireleceği tahmin ediliyor.     OCAK VE ŞUBAT SOĞUK GEÇEBİLİR Bu yıl soğuk bir kış geçecek olmasının nedenini kuzey kutbunda sıcak geçen yaz günlerine bağlayan analistler, Ocak ve Şubat ayının soğuk ve yağışlı geçebileceği tahmininde bulunuyor.   OCAK ŞUBAT AYLARINDA BOL KAR YAĞIŞI OLABİLİR Son yıllarda düşen kar yağışlarının ardından bu kış Marmara Bölgesi'nde aralık, ocak ve şubat aylarında kar yağışının olabileceği tahminleri ediliyor. Trakya bölgesine geçtiğimiz yıllara göre kar yağışı miktarının fazla olabileceği tahmin ediliyor.   AVRUPA'DA SERT KIŞ BEKLENİYOR Polonyalı bilim adamlarının tahminlerine göre, Avrupa 1000 yılın en soğuk kışını yaşayacak. NASA’dan gelen verilere göre de Türkiye’nin kuzey bölgeleri, geçen yıla oranla daha sert geçecek ve kar yağışı daha sık görülecek. Winter photo created by kroshka__nastya - www.freepik.com
Meteoroloji uzmanları çok sert kış tahminleri yayınlandı. Bu kış nasıl geçecek? Meteroloji'den son dakika kar yağışı ve kış ayının gidişatıyla ilgili bilgiler verildi.

NASA'DAN SERT KIŞ UYARISI
ABD Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) yeni iklim araştırması raporunda bu kış, en son 18'inci yüzyılda görülen 'Mini Buzul Çağı'nın tekrar yaşanabileceği duyuruldu.

ABD Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) tarafından yapılan uyarıda ‘Mini Buzul Çağı' olarak geçtiğini hatırlatarak; "Süreç böyle devam ederse, birkaç ay içinde rekor soğuklara hazırlıklı olmalıyız" denildi.

 

EYLÜL EKİM AYLARINDA AZ YAĞIŞ DÜŞTÜ
Eylül ve ekim aylarında sıcaklıklar Türkiye genelinde, özellikle de kuzey kesimlerde mevsim normallerinin altında seyretti. Ekim ayında mevsim normalleri altında sıcaklık değerleri gözlendi.

 

30 YILIN EN KURAK AYLARI YAŞANIYOR
Kurak geçen yazın ardından eylül ayı içerisinde zaman zaman yağış görülse de, yurt genelinde son 30 yıllık ortalamaların altında kaldı.

KASIM AYINDA DA KURAKLIK DEVAM EDİYOR
Türkiye genelinde yağışlar kasım ayında da yine ortalamaların altında kaldı. Yağışlar ortalamaya göre yüzde 20-30’luk azalma gözlenirken, kurak havanın devam ettiği gözlendi.

 


KIŞ AYLARININ SERT GEÇECEĞİ TAHMİN EDİLİYOR
Meteoroloji analistleri iklim modelleri üzerinden yapılan tahminlere dayanarak ülke genelinde geçtiğimiz yıllara oranla bu kışın biraz daha sert geçeceğini söylüyor. 

Kuzey yarım kürede Türkiye'de dahil olmak üzere geniş bir bölgede bu yıl mevsim normallerinin altında hava sıcaklıklarını kapsayan bir kış geçireleceği tahmin ediliyor.

 

 

OCAK VE ŞUBAT SOĞUK GEÇEBİLİR
Bu yıl soğuk bir kış geçecek olmasının nedenini kuzey kutbunda sıcak geçen yaz günlerine bağlayan analistler, Ocak ve Şubat ayının soğuk ve yağışlı geçebileceği tahmininde bulunuyor.

 

OCAK ŞUBAT AYLARINDA BOL KAR YAĞIŞI OLABİLİR
Son yıllarda düşen kar yağışlarının ardından bu kış Marmara Bölgesi'nde aralık, ocak ve şubat aylarında kar yağışının olabileceği tahminleri ediliyor. Trakya bölgesine geçtiğimiz yıllara göre kar yağışı miktarının fazla olabileceği tahmin ediliyor.

 


AVRUPA'DA SERT KIŞ BEKLENİYOR
Polonyalı bilim adamlarının tahminlerine göre, Avrupa 1000 yılın en soğuk kışını yaşayacak. NASA’dan gelen verilere göre de Türkiye’nin kuzey bölgeleri, geçen yıla oranla daha sert geçecek ve kar yağışı daha sık görülecek.

Winter photo created by kroshka__nastya - www.freepik.com

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekirdaginsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.