CHP’li Yontar: Sağlıkçılar Darp Ediliyor Akp İzliyor!

SİYASET 18.01.2022 - 19:49, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:14
 

CHP’li Yontar: Sağlıkçılar Darp Ediliyor Akp İzliyor!

CHP Tekirdağ İl Kadın Kolları Başkanı Nurten Yontar, dün gece 4 hasta yakınının, hamile hemşireyi darp etmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Yontar:” Sağlık çalışanlarına yönelik yeni yasalar çıkmalı.” dedi. “DAHA KAÇ CAN AKP YÜZÜNDEN YANACAK” Dün gece 4 hasta yakınının Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde nöbetçi olan hamile hemşireye saldırmasının ardından tepkiler çığ gibi yükselirken bir diğer tepki de CHP’li Başkan Yontar’dan geldi. Başkan Yontar, sağlık çalışanlarının her defasında mobbinge uğradığını ve iktidarın bu konuda sessiz kaldığını belirterek şu ifadeleri kullandı;” Günümüz Türkiye’sin de sağlık çalışanlarımızın can güvenliği yok. Dün de bunun bir kanıt niteliği taşıyan örneği yaşandı. Hamile bir hemşire sırf ” biraz bekleyin sizinle ilgileneceğim” dediği için 4 hasta yakınının şiddetine maruz kaldı. Hamile hemşireye saldıran o 4 cani, hamile olduğunu bile bile hemşirenin karnını tekmeleyerek bebeğinin canına dâhi kast etti. Hasta yakınlarının ya da hastaların, sağlık çalışanlarına bu kadar fevri davranmasının en önemli sebebi iktidarın bu konuda affedici olmasıdır. Şiddet uygulandığı an ya susuyorlar, ya da serbest bırakıyorlar. İnsanlar da bu husustan cesaret alarak önüne gelene şiddet uygulayabiliyor. Biz her defasında şiddet konusunu gündeme getirdik. Sağlık çalışanlarına yönelik yeni bir yasa gelmeli, çalışma şartları iyileştirilmeli dedik. Fakat iktidar her zaman ki gibi yine bildiğini okudu. Daha kaç can AKP’nin sorumsuzluğu yüzünden yanacak meçhul. Bir an önce düzenlemeler gelmeli, şiddet son bulmalı.” şeklinde konuştu.

CHP Tekirdağ İl Kadın Kolları Başkanı Nurten Yontar, dün gece 4 hasta yakınının, hamile hemşireyi darp etmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Yontar:” Sağlık çalışanlarına yönelik yeni yasalar çıkmalı.” dedi.

“DAHA KAÇ CAN AKP YÜZÜNDEN YANACAK”
Dün gece 4 hasta yakınının Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde nöbetçi olan hamile hemşireye saldırmasının ardından tepkiler çığ gibi yükselirken bir diğer tepki de CHP’li Başkan Yontar’dan geldi. Başkan Yontar, sağlık çalışanlarının her defasında mobbinge uğradığını ve iktidarın bu konuda sessiz kaldığını belirterek şu ifadeleri kullandı;” Günümüz Türkiye’sin de sağlık çalışanlarımızın can güvenliği yok. Dün de bunun bir kanıt niteliği taşıyan örneği yaşandı. Hamile bir hemşire sırf ” biraz bekleyin sizinle ilgileneceğim” dediği için 4 hasta yakınının şiddetine maruz kaldı. Hamile hemşireye saldıran o 4 cani, hamile olduğunu bile bile hemşirenin karnını tekmeleyerek bebeğinin canına dâhi kast etti. Hasta yakınlarının ya da hastaların, sağlık çalışanlarına bu kadar fevri davranmasının en önemli sebebi iktidarın bu konuda affedici olmasıdır. Şiddet uygulandığı an ya susuyorlar, ya da serbest bırakıyorlar. İnsanlar da bu husustan cesaret alarak önüne gelene şiddet uygulayabiliyor. Biz her defasında şiddet konusunu gündeme getirdik. Sağlık çalışanlarına yönelik yeni bir yasa gelmeli, çalışma şartları iyileştirilmeli dedik. Fakat iktidar her zaman ki gibi yine bildiğini okudu. Daha kaç can AKP’nin sorumsuzluğu yüzünden yanacak meçhul. Bir an önce düzenlemeler gelmeli, şiddet son bulmalı.” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekirdaginsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.