CHP Tekirdağ Vekili Aygun’dan Tekirdağ’a Onkoloji Hastanesi Önergesi

SAĞLIK 20.09.2021 - 19:57, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:14
 

CHP Tekirdağ Vekili Aygun’dan Tekirdağ’a Onkoloji Hastanesi Önergesi

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA         Aşağıda belirtilen sorularımın Anayasa’nın 98, TBMM İçtüzüğü’nün 96. ve 99. Maddeleri uyarınca Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca tarafından yanıtlanmasını arz ederim.  17.09.2021 Dr. İlhami Özcan AYGUN CHP Tekirdağ Milletvekili Türkiye’de kanser nedeniyle gerçekleşen ölümlerin en yüksek olduğu ilk beş il sırasıyla Kırklareli, Rize ve Kocaeli (yüzde 23.3); Tekirdağ (yüzde 23.2);  İstanbul (yüzde 23) olarak sıralanmaktadır.  Kanser kaynaklı ölüm oranının çok yüksek olduğu Trakya’nın en büyük kenti Tekirdağ’da Onkoloji Hastanesi’nin olmaması halk sağlığı açısından büyük bir eksikliktir.  Bu bağlamda; Trakya’nın en büyük ili olan Tekirdağ’da, onkoloji hastanesinin olmaması büyük bir eksikliktir. Tekirdağ’da; tümör tanısında kullanılan Pozitron emisyon tomografisi (PET-CT), son jenerasyon ışın tedavi teknolojisi olan TrueBeam STx ve Elekta Versa HD  teknolojisi gibi çağın gerektirdiği tüm cihazları içeren bir Onkoloji Hastanesi açmayı düşünüyor musunuz? 2022 yılında bu konuyu yatırım programına alacak mısınız? Tekirdağ’da Onkoloji Hastanesi açmayı ne zaman planlıyorsunuz? Son 5 yılda Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli’ndeki kanser oranları nedir? Bu üç ilde en çok görülen kanser türü nedir?

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
    
   Aşağıda belirtilen sorularımın Anayasa’nın 98, TBMM İçtüzüğü’nün 96. ve 99. Maddeleri uyarınca Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca tarafından yanıtlanmasını arz ederim.  17.09.2021


Dr. İlhami Özcan AYGUN
CHP Tekirdağ Milletvekili


Türkiye’de kanser nedeniyle gerçekleşen ölümlerin en yüksek olduğu ilk beş il sırasıyla Kırklareli, Rize ve Kocaeli (yüzde 23.3); Tekirdağ (yüzde 23.2);  İstanbul (yüzde 23) olarak sıralanmaktadır. 
Kanser kaynaklı ölüm oranının çok yüksek olduğu Trakya’nın en büyük kenti Tekirdağ’da Onkoloji Hastanesi’nin olmaması halk sağlığı açısından büyük bir eksikliktir. 
Bu bağlamda;
Trakya’nın en büyük ili olan Tekirdağ’da, onkoloji hastanesinin olmaması büyük bir eksikliktir. Tekirdağ’da; tümör tanısında kullanılan Pozitron emisyon tomografisi (PET-CT), son jenerasyon ışın tedavi teknolojisi olan TrueBeam STx ve Elekta Versa HD  teknolojisi gibi çağın gerektirdiği tüm cihazları içeren bir Onkoloji Hastanesi açmayı düşünüyor musunuz?

2022 yılında bu konuyu yatırım programına alacak mısınız?

Tekirdağ’da Onkoloji Hastanesi açmayı ne zaman planlıyorsunuz?

Son 5 yılda Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli’ndeki kanser oranları nedir? Bu üç ilde en çok görülen kanser türü nedir?

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekirdaginsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.