Cuma Namazı çıkışında aşure ikramı gerçekleştirildi

SÜLEYMANPAŞA 13.08.2021 - 20:03, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:14
 

Cuma Namazı çıkışında aşure ikramı gerçekleştirildi

Cuma Namazı çıkışında aşure ikramı gerçekleştirildi Süleymanpaşa Belediyesi, Hicri yılbaşı Muharrem ayının gelişi dolayısıyla camilerde Cuma Namazını eda eden vatandaşlara aşure ikramında bulundu. Süleymanpaşa Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Aşevi tarafından hazırlanan aşureler, Süleymanpaşa merkezde bulunan birçok camide namaz çıkışında vatandaşlara ikram edildi. Süleymanpaşa Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri, camilerin önlerinde kurulan stantlarda aşure ikramını gerçekleştirdi. BAŞKAN YÜKSEL MUHARREM AYINI AŞURE İKRAMI İLE TEBRİK ETTİ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel de bir önceki gün Perşembe Pazarı girişinde kurulan stantta pazar alışverişini yapan vatandaşlara aşure ikram etti. Yüksel, “Süleymanpaşa Belediyesi olarak Muharrem ayında geleneksel olarak gerçekleştirdiğimiz aşure ikramı etkinliğimize Perşembe Pazarında devam ettik. Köprübaşı mevkiinde kurulan ikram çadırımızda bir araya geldiğimiz Süleymanpaşalı hemşehrilerimize, aşevimizde hazırlanan; birlik, beraberlik, kardeşlik, paylaşma, dayanışma ve bereketin sembolü aşure ikramında bulunarak, vatandaşlarımızın Muharrem ayını tebrik ettik,” açıklamasında bulundu. Hz. Muhammed’in Mekke’den Medine’ye hicret ettiği Muharrem ayı, dinimizde Hicri Takvim’in başlangıç ayı olarak kabul ediliyor ve geleneksel olarak aşure ayı olarak da biliniyor. Muharrem ayı boyunca çok sayıda bakliyat, tahıl ve meyve ile hazırlanarak dağıtılan aşure, birlik, beraberlik, kardeşlik, paylaşma, dayanışma ve bereketin simgesi olarak kabul ediliyor.

Cuma Namazı çıkışında aşure ikramı gerçekleştirildi

Süleymanpaşa Belediyesi, Hicri yılbaşı Muharrem ayının gelişi dolayısıyla camilerde Cuma Namazını eda eden vatandaşlara aşure ikramında bulundu.

Süleymanpaşa Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Aşevi tarafından hazırlanan aşureler, Süleymanpaşa merkezde bulunan birçok camide namaz çıkışında vatandaşlara ikram edildi. Süleymanpaşa Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri, camilerin önlerinde kurulan stantlarda aşure ikramını gerçekleştirdi.

BAŞKAN YÜKSEL MUHARREM AYINI AŞURE İKRAMI İLE TEBRİK ETTİ

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel de bir önceki gün Perşembe Pazarı girişinde kurulan stantta pazar alışverişini yapan vatandaşlara aşure ikram etti. Yüksel, “Süleymanpaşa Belediyesi olarak Muharrem ayında geleneksel olarak gerçekleştirdiğimiz aşure ikramı etkinliğimize Perşembe Pazarında devam ettik. Köprübaşı mevkiinde kurulan ikram çadırımızda bir araya geldiğimiz Süleymanpaşalı hemşehrilerimize, aşevimizde hazırlanan; birlik, beraberlik, kardeşlik, paylaşma, dayanışma ve bereketin sembolü aşure ikramında bulunarak, vatandaşlarımızın Muharrem ayını tebrik ettik,” açıklamasında bulundu.

Hz. Muhammed’in Mekke’den Medine’ye hicret ettiği Muharrem ayı, dinimizde Hicri Takvim’in başlangıç ayı olarak kabul ediliyor ve geleneksel olarak aşure ayı olarak da biliniyor. Muharrem ayı boyunca çok sayıda bakliyat, tahıl ve meyve ile hazırlanarak dağıtılan aşure, birlik, beraberlik, kardeşlik, paylaşma, dayanışma ve bereketin simgesi olarak kabul ediliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekirdaginsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.