DEMOKRAT PARTİ' DEN VERYANSIN: DESTEKLER NİYE ÖDENMİYOR?

EKONOMİ 10.03.2021 - 22:33, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:14
 

DEMOKRAT PARTİ' DEN VERYANSIN: DESTEKLER NİYE ÖDENMİYOR?

Devlet çiftçiye destek amaçlı ödediği gübre ve mazot destekleri Ocak ayında ödenecekti, Mart yarısı geldi hala bir şey yok; çiftçi niye bekletiliyor, diye sordu?
59haber. Com’ a özel açıklamada bulunan Demokrat Parti Tekirdağ İl Başkanı Süleyman Miran ödemesi geciktirilen mazot ve gübre destekleri için şu açıklamayı yaptı: “Ben de bir çiftçiyim. Tarım sektörü perişan halde ve dörtgözle yapılacak ödemeleri bekliyor. Devletten gelecek 5-10 kuruş çiftçi için çok önemli; cebinde, kahveye çıkacak parası olmayan çiftçimizin acıklı durumu siyasilerimizin de milletvekillerimizin de görmesi gerekmez mi? Mart' ın yarısına gelinmesine rağmen yaşanan gecikmeler çiftçiden başka kimsenin umurunda değil. Bu kabul edilemez. Türk ekonomisinin ana damarı tarımdır. Milyonlarca insanın hayatı yapılacak teşvik, destek ve projelere bağlı... Bu gidişle tarlalar sürülemez hale gelecek. İktidarın bu nazik durumdan rahatsız olması gerekir. Ancak  müteahhitler kadar değerimizin olmadığını hissetmeye başladık.”   Miran, “Çiftçi ileri mi gidiyor geri mi?” sualimize ilginç bir yaklaşım gösterdi: “Ben 1980 - 2000 arası yaklaşık 20 yıl Yağlı Tohumlar ve Trakya Birlik’ de yöneticilik yaptım. Vereceğim rakamlar hakkında ben değil halkımız bir değerlendirmede bulunsun: Trakya Birlik’ in 145 bin ortağı vardı, şimdi 30 binlere kadar geriledi. Tekirdağ Yağlı Tohumların 12 bin kadar ortağı vardı şimdi bu rakam 2 bin seviyelerinde; çiftçi ilerliyor mu, geriliyor mu tablosu budur.” DP İl Başkanı Miran, son söz olarak “Çiftçi ile oynamasınlar,  Demokrat Parti olarak dün olduğu gibi bugün ve yarın, her zaman çiftçinin yanındayız,  ne söz verilmişse onu yerine getirsinler,  çiftçimizin meselelerini kararlı biçimde takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz. ” Dedi.   Kaynak; www.59haber.com
Devlet çiftçiye destek amaçlı ödediği gübre ve mazot destekleri Ocak ayında ödenecekti, Mart yarısı geldi hala bir şey yok; çiftçi niye bekletiliyor, diye sordu?

59haber. Com’ a özel açıklamada bulunan Demokrat Parti Tekirdağ İl Başkanı Süleyman Miran ödemesi geciktirilen mazot ve gübre destekleri için şu açıklamayı yaptı:

“Ben de bir çiftçiyim. Tarım sektörü perişan halde ve dörtgözle yapılacak ödemeleri bekliyor. Devletten gelecek 5-10 kuruş çiftçi için çok önemli; cebinde, kahveye çıkacak parası olmayan çiftçimizin acıklı durumu siyasilerimizin de milletvekillerimizin de görmesi gerekmez mi? Mart' ın yarısına gelinmesine rağmen yaşanan gecikmeler çiftçiden başka kimsenin umurunda değil. Bu kabul edilemez. Türk ekonomisinin ana damarı tarımdır. Milyonlarca insanın hayatı yapılacak teşvik, destek ve projelere bağlı... Bu gidişle tarlalar sürülemez hale gelecek. İktidarın bu nazik durumdan rahatsız olması gerekir. Ancak  müteahhitler kadar değerimizin olmadığını hissetmeye başladık.”  

Miran, “Çiftçi ileri mi gidiyor geri mi?” sualimize ilginç bir yaklaşım gösterdi:

“Ben 1980 - 2000 arası yaklaşık 20 yıl Yağlı Tohumlar ve Trakya Birlik’ de yöneticilik yaptım. Vereceğim rakamlar hakkında ben değil halkımız bir değerlendirmede bulunsun: Trakya Birlik’ in 145 bin ortağı vardı, şimdi 30 binlere kadar geriledi. Tekirdağ Yağlı Tohumların 12 bin kadar ortağı vardı şimdi bu rakam 2 bin seviyelerinde; çiftçi ilerliyor mu, geriliyor mu tablosu budur.”

DP İl Başkanı Miran, son söz olarak “Çiftçi ile oynamasınlar,  Demokrat Parti olarak dün olduğu gibi bugün ve yarın, her zaman çiftçinin yanındayız,  ne söz verilmişse onu yerine getirsinler,  çiftçimizin meselelerini kararlı biçimde takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz. ” Dedi.

 

Kaynak; www.59haber.com

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekirdaginsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.