EMİRYAKUP KARPUZLARI ÖZENLE YETİŞİYOR

SÜLEYMANPAŞA 27.06.2021 - 11:15, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:14
 

EMİRYAKUP KARPUZLARI ÖZENLE YETİŞİYOR

Tekirdağ’da popüler olan Emiryakup Karpuzu lezzet ve kabuk yapısıyla tercih edilen karpuzlar arasında yerini alıyor.
Çiftçi Ali Erden, Emiryakup köyünde karpuz tarlasına gözü gibi bakıyor. Hasat zamanını iple çeken Ali Erden gazetemize açıklamalarda bulundu. “Emiryakup Karpuzu Tekirdağ’da en fazla tercih edilen karpuzdur. Diğer Bölgelere nazaran toprak yapısından dolayı aroması, iriliği ve kabuk yapısı  Emiryakup karpuzunu  tercih sebebi yapan başlıca faktördür. Oldukça popüler olan Emiryakup karpuzuna evladımız gibi bakıyoruz. Sulamasını, bakımını, çapalamasını aksatmadan yapıyoruz. Göz nurumuz Emiryakup karpuzumuzu başımız dik bir şekilde pazarlıyoruz. Tekirdağlıların son yıllarda şikayetçi olduğu bir konu aşılı karpuz; Emiryakup köyünde aşılı karpuz olmaz, üç kuruş fazla kazanacağız düşüncesi ile yapılan aşılamalar karpuzun lezzetini bozuyor kabuğunu kalınlaştırıyor. Uzun vadede zararlı çıkacağımız işe girmeyiz, giremeyiz. Kalite bizler için çok önemlidir. BELEDİYELERDEN ANLAYIŞ BEKLİYORUZ Yerli Karpuz sezonu yakın zamanda başlayacak, bölgemizde hizmet veren belediyelerimizden rica ediyoruz; bizlere satış noktaları göstersinler zabıtalar ile sorun yaşamak istemiyoruz. Tarımcılar olarak oldukça zor bir dönem geçiyoruz, bütün umudumuz bu sezon alacağımız mahsulün bizlere biraz nefes aldırması. Satış yaparken tedirgin olmak istemiyoruz, bu konuda belediyelerimizden anlayış bekliyoruz.  
Tekirdağ’da popüler olan Emiryakup Karpuzu lezzet ve kabuk yapısıyla tercih edilen karpuzlar arasında yerini alıyor.

Çiftçi Ali Erden, Emiryakup köyünde karpuz tarlasına gözü gibi bakıyor. Hasat zamanını iple çeken Ali Erden gazetemize açıklamalarda bulundu. “Emiryakup Karpuzu Tekirdağ’da en fazla tercih edilen karpuzdur. Diğer Bölgelere nazaran toprak yapısından dolayı aroması, iriliği ve kabuk yapısı  Emiryakup karpuzunu  tercih sebebi yapan başlıca faktördür. Oldukça popüler olan Emiryakup karpuzuna evladımız gibi bakıyoruz. Sulamasını, bakımını, çapalamasını aksatmadan yapıyoruz. Göz nurumuz Emiryakup karpuzumuzu başımız dik bir şekilde pazarlıyoruz. Tekirdağlıların son yıllarda şikayetçi olduğu bir konu aşılı karpuz; Emiryakup köyünde aşılı karpuz olmaz, üç kuruş fazla kazanacağız düşüncesi ile yapılan aşılamalar karpuzun lezzetini bozuyor kabuğunu kalınlaştırıyor. Uzun vadede zararlı çıkacağımız işe girmeyiz, giremeyiz. Kalite bizler için çok önemlidir.
BELEDİYELERDEN ANLAYIŞ BEKLİYORUZ
Yerli Karpuz sezonu yakın zamanda başlayacak, bölgemizde hizmet veren belediyelerimizden rica ediyoruz; bizlere satış noktaları göstersinler zabıtalar ile sorun yaşamak istemiyoruz. Tarımcılar olarak oldukça zor bir dönem geçiyoruz, bütün umudumuz bu sezon alacağımız mahsulün bizlere biraz nefes aldırması. Satış yaparken tedirgin olmak istemiyoruz, bu konuda belediyelerimizden anlayış bekliyoruz.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekirdaginsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.