EMİRYAKUP MAHALLE HALKI BARAJINI BEKLİYOR

SÜLEYMANPAŞA 24.05.2021 - 23:00, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:14
 

EMİRYAKUP MAHALLE HALKI BARAJINI BEKLİYOR

Devletimizin kırsal kesimde yapmaya devam ettiği barajlardan birini de Emiryakup halkı kendi mahallesine yapılmasını dört gözle bekliyor.
HABER: HASAN ERGE Mahalle Muhtarı Osman Uysal ile yapılan söyleşide baraj inşaatının gündeme alınması, çiftçimize müjde verilmesi dile getirildi.  Baraj projesinin gerçekleşmesi konusunda Muhtar Osman Uysal’ ın değerlendirmesi şöyle: “Baraj için Göller Deresi Mevkii uygun görülmüştü. Aradan yıllar geçti ancak o çalışmaların arkası bir türlü gelmedi.  Biz Muhtarlık olarak 2020 yılında Ankara’ ya bir heyetle giderek konuyu ilgi birimde takip ettik. Orada yaptığımız görüşmelerde projenin 2021 programına alınabileceği ifade edilmişti. Umutlu olarak geri döndük ancak, 2021’ in yarısına gelmemize rağmen ortada henüz bir ışık yok. Bir çiftçi olarak şu hususları belirtmekte yarar görüyorum: Civarımızdaki birçok mahalleye barajlar yapıldı. Bazı mahalleler 2 baraja sahip iken bizde tek bir tane yok.  Beklediğimiz proje gerçekleşirse, 900 dönüm ekilebilir arazimizde sulu tarıma geçebileceğiz. Örneğin karpuz üretimimiz oldukça iyi durumdadır. Baraj yapıldığında karpuz dışında birçok toprak ürünü daha ekebileceğiz.  Bu anlamda sesimizin ve isteğimizin duyulacağını ümit ediyoruz.” 
Devletimizin kırsal kesimde yapmaya devam ettiği barajlardan birini de Emiryakup halkı kendi mahallesine yapılmasını dört gözle bekliyor.

HABER: HASAN ERGE

Mahalle Muhtarı Osman Uysal ile yapılan söyleşide baraj inşaatının gündeme alınması, çiftçimize müjde verilmesi dile getirildi. 
Baraj projesinin gerçekleşmesi konusunda Muhtar Osman Uysal’ ın değerlendirmesi şöyle:
“Baraj için Göller Deresi Mevkii uygun görülmüştü. Aradan yıllar geçti ancak o çalışmaların arkası bir türlü gelmedi.  Biz Muhtarlık olarak 2020 yılında Ankara’ ya bir heyetle giderek konuyu ilgi birimde takip ettik. Orada yaptığımız görüşmelerde projenin 2021 programına alınabileceği ifade edilmişti. Umutlu olarak geri döndük ancak, 2021’ in yarısına gelmemize rağmen ortada henüz bir ışık yok. Bir çiftçi olarak şu hususları belirtmekte yarar görüyorum: Civarımızdaki birçok mahalleye barajlar yapıldı. Bazı mahalleler 2 baraja sahip iken bizde tek bir tane yok.  Beklediğimiz proje gerçekleşirse, 900 dönüm ekilebilir arazimizde sulu tarıma geçebileceğiz. Örneğin karpuz üretimimiz oldukça iyi durumdadır. Baraj yapıldığında karpuz dışında birçok toprak ürünü daha ekebileceğiz.  Bu anlamda sesimizin ve isteğimizin duyulacağını ümit ediyoruz.” 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekirdaginsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.