Ertuğrul Fırkateyni faciası törenle anıldı

KÜLTÜR 17.09.2021 - 19:53, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:14
 

Ertuğrul Fırkateyni faciası törenle anıldı

Ertuğrul Fırkateyni faciası törenle anıldı 131 yıl önce, Japonya’ya resmi bir ziyaret için gönderilen ve dönüş yolunda fırtınaya yakalanarak batan Ertuğrul Fırkateyni, Süleymanpaşa’da bulunan Yarbay Ali Bey ve Ertuğrul Fırkateyni Anıtı önünde düzenlenen törenle anıldı. Tören, kazada şehit olan Yarbay Ali Bey ve 527 mürettebat için saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunması ile başladı. Ertuğrul Fırkateyni şehitleri için okunan duaların ardından Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, günün önemine ilişkin konuşma gerçekleştirdi. Katılımcılar, anıtın çevresinde açılan fotoğraf sergisini de ziyaret etti. Törenin ardından Süleymanpaşa Belediyesi Aşevi tarafından hazırlanan lokmalar ile limonata ve meyve suyu ikramı yapıldı. Ertuğrul Fırkateyni Anıtı önünde düzenlenen törene Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Tekirdağ İl Jandarma Komutanı Osman Kılıç, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu ve çok sayıda davetli katıldı. YÜKSEL: “İKİ ÜLKE DOSTLUĞUNUN BAŞLANGICI OLAN ECDADIMIZI SAYGI İLE YÂD EDİYORUZ” Törene katılan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Ertuğrul Fırkateyni Süvarisi Tekirdağlı Yarbay Ali Bey ve 527 denizcinin şehit olması ile sonuçlanan elim kazanın, dünyanın uzak uçlarındaki iki devletin arasında kopmaz bağlar oluşturmasına vesile olduğunu ifade etti. Yüksel, “Ertuğrul Fırkateyni kazasının 131’inci yıldönümünde, resmi bir ziyaret için gittikleri Japonya’dan yurda dönerken, Ertuğrul Fırkateyni Süvarisi Tekirdağlı Yarbay Ali Bey ve 527 denizcimiz, tayfun sonucu Japonya’nın Kushimoto kayalıklarına çarparak batan gemide şehit olmuştu. Az sayıda mürettebatımız Japon halkının üstün gayretleri ile kurtarılmış ve sağ salim yurda dönmeleri sağlanmıştı. O yıldan bu yana Japonya ile aramızda çok sıkı dostluk bağları kurulmuş ve bu acı hatıranın filizlendirdiği iki ülke dostluğu, artarak bugünlere kadar gelmiştir. Bu vesileyle, 131 yıl önce bugün meydana gelen bu kazayı hatırlayarak kıymetli şehitlerimizi Süleymanpaşa Ertuğrul Fırkateyni Anıtı’nda düzenlenen törenle andık. Şehit denizcilerimize Allah’tan rahmet diliyor, Türk - Japon dostluğumuzun temellerini kuran ecdadın hatırasını saygıyla yâd ediyoruz,” diye konuştu.

Ertuğrul Fırkateyni faciası törenle anıldı

131 yıl önce, Japonya’ya resmi bir ziyaret için gönderilen ve dönüş yolunda fırtınaya yakalanarak batan Ertuğrul Fırkateyni, Süleymanpaşa’da bulunan Yarbay Ali Bey ve Ertuğrul Fırkateyni Anıtı önünde düzenlenen törenle anıldı.

Tören, kazada şehit olan Yarbay Ali Bey ve 527 mürettebat için saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunması ile başladı. Ertuğrul Fırkateyni şehitleri için okunan duaların ardından Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, günün önemine ilişkin konuşma gerçekleştirdi. Katılımcılar, anıtın çevresinde açılan fotoğraf sergisini de ziyaret etti. Törenin ardından Süleymanpaşa Belediyesi Aşevi tarafından hazırlanan lokmalar ile limonata ve meyve suyu ikramı yapıldı.

Ertuğrul Fırkateyni Anıtı önünde düzenlenen törene Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Tekirdağ İl Jandarma Komutanı Osman Kılıç, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

YÜKSEL: “İKİ ÜLKE DOSTLUĞUNUN BAŞLANGICI OLAN ECDADIMIZI SAYGI İLE YÂD EDİYORUZ”

Törene katılan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Ertuğrul Fırkateyni Süvarisi Tekirdağlı Yarbay Ali Bey ve 527 denizcinin şehit olması ile sonuçlanan elim kazanın, dünyanın uzak uçlarındaki iki devletin arasında kopmaz bağlar oluşturmasına vesile olduğunu ifade etti. Yüksel, “Ertuğrul Fırkateyni kazasının 131’inci yıldönümünde, resmi bir ziyaret için gittikleri Japonya’dan yurda dönerken, Ertuğrul Fırkateyni Süvarisi Tekirdağlı Yarbay Ali Bey ve 527 denizcimiz, tayfun sonucu Japonya’nın Kushimoto kayalıklarına çarparak batan gemide şehit olmuştu. Az sayıda mürettebatımız Japon halkının üstün gayretleri ile kurtarılmış ve sağ salim yurda dönmeleri sağlanmıştı. O yıldan bu yana Japonya ile aramızda çok sıkı dostluk bağları kurulmuş ve bu acı hatıranın filizlendirdiği iki ülke dostluğu, artarak bugünlere kadar gelmiştir. Bu vesileyle, 131 yıl önce bugün meydana gelen bu kazayı hatırlayarak kıymetli şehitlerimizi Süleymanpaşa Ertuğrul Fırkateyni Anıtı’nda düzenlenen törenle andık. Şehit denizcilerimize Allah’tan rahmet diliyor, Türk - Japon dostluğumuzun temellerini kuran ecdadın hatırasını saygıyla yâd ediyoruz,” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekirdaginsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.