‘FİYATLARIN YÜKSEKLİĞİNDEN DOLAYI GÜBRE ATAMIYORUZ’

GÜNDEM 14.11.2021 - 21:45, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:14
 

‘FİYATLARIN YÜKSEKLİĞİNDEN DOLAYI GÜBRE ATAMIYORUZ’

ÇİFTÇİLERİN İSYANI
CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Tekirdağ’da buğday ekimi yapan çiftçilerin sorunları dinledi. Bir çiftçi, “Fiyatların yüksekliğinden dolayı gübre atamıyoruz. İlaç da dış ülkelere bağlı olduğu için fiyatta yüksek. Küçük çiftçiler zaten bitti” dedi.       Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Sözcüsü Faik Öztrak, bererinde CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile birlikte Süleymanpaşa ilçesi Yağcı Köyü’nde buğday ekimi yapan çiftçinin sorunlarını dinledi. ‘GÜBRE İLE MAZOTTAN YANA SIKINTIMIZ BÜYÜK’ Çiftçi Nazmi Yılmaz isimli çiftçi Öztrak’a, “Gübre ile mazottan yana sıkıntımız büyük. Geçen gün gübreyi 9 bin 150 dediler. 2 saat sonra sordum 9 bin 250 dediler. Bir saat içinde ne değişti dedim. Artık fiyatlar saat saat artıyor. 14 ton gübre atacağım. Tabi bunun mazotu var, ilacı var, gübresi var. Tabi şuan ilacın kaç lira olduğunu bilmiyoruz. En büyük sıkıntımız doların, mazotun, gübrenin artması. Traktör alamıyorsun, gübre alamıyorsun, mazot alamıyorsun, ekipman alamıyorsun. Neyle işleyeceksin tarlayı? ‘FİYATLARIN YÜKSEKLİĞİNDEN DOLAYI GÜBRE ATAMIYORUZ’ Çiftçi Yaşar Altıngür ise , “Fiyatların yüksekliğinden dolayı gübre atamıyoruz. Tohumlar yüksek, fiyatlar çok yüksek, yakıt yüksek.  Yeni bir traktör alamıyoruz faiz oranları yüksek. İlaç da dış ülkelere bağlı olduğu için fiyatta yüksek. Küçük çiftçiler zaten bitti” dedi.
ÇİFTÇİLERİN İSYANI

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Tekirdağ’da buğday ekimi yapan çiftçilerin sorunları dinledi. Bir çiftçi, “Fiyatların yüksekliğinden dolayı gübre atamıyoruz. İlaç da dış ülkelere bağlı olduğu için fiyatta yüksek. Küçük çiftçiler zaten bitti” dedi.

 
 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Sözcüsü Faik Öztrak, bererinde CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile birlikte Süleymanpaşa ilçesi Yağcı Köyü’nde buğday ekimi yapan çiftçinin sorunlarını dinledi.

‘GÜBRE İLE MAZOTTAN YANA SIKINTIMIZ BÜYÜK’

Çiftçi Nazmi Yılmaz isimli çiftçi Öztrak’a, “Gübre ile mazottan yana sıkıntımız büyük. Geçen gün gübreyi 9 bin 150 dediler. 2 saat sonra sordum 9 bin 250 dediler. Bir saat içinde ne değişti dedim. Artık fiyatlar saat saat artıyor. 14 ton gübre atacağım. Tabi bunun mazotu var, ilacı var, gübresi var. Tabi şuan ilacın kaç lira olduğunu bilmiyoruz. En büyük sıkıntımız doların, mazotun, gübrenin artması. Traktör alamıyorsun, gübre alamıyorsun, mazot alamıyorsun, ekipman alamıyorsun. Neyle işleyeceksin tarlayı?

‘FİYATLARIN YÜKSEKLİĞİNDEN DOLAYI GÜBRE ATAMIYORUZ’

Çiftçi Yaşar Altıngür ise , “Fiyatların yüksekliğinden dolayı gübre atamıyoruz. Tohumlar yüksek, fiyatlar çok yüksek, yakıt yüksek.  Yeni bir traktör alamıyoruz faiz oranları yüksek. İlaç da dış ülkelere bağlı olduğu için fiyatta yüksek. Küçük çiftçiler zaten bitti” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekirdaginsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.