İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU TEKİRDAĞ'A GELİYOR

GÜNDEM 11.11.2021 - 20:10, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:14
 

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU TEKİRDAĞ'A GELİYOR

Afet ve deprem sonrası arama kurtarma ve tıbbi müdahaleye ilişkin AB-Modex Saha Tatbikatı Tekirdağ’da başladı. AFAD Başkanlığı Müdahale Daire Başkanı Yusuf Aysu, “Senaryo gereği 7,4 büyüklüğündeki depreme müdahale için Tekirdağ’a gelen ekipler, arama kurtarma çalışmaları yapacak, yaralılara müdahale edecek” dedi. AB Sivil Koruma Mekanizması tarafından organize edilen afet ve deprem sonrası arama kurtarma ve tıbbi müdahaleye ilişkin AB-Modex Saha Tatbikatı Tekirdağ’da başladı. Tatbikatta görev alacak Fransa, Avusturya, İspanya, İtalya, Bulgaristan ve Yunanistan’dan 378; Türkiye’den de 1337 personel Tekirdağ’a geldi. AB-Modex Saha Tatbikatı AFAD Lojistik deposunda bugün yapılan kayıt işlemlerinin ardından başladı.Tatbikatta görev alacak ekiplere PCR testi yapılarak, ekipler görev yapacağı yerler hakkında bilgilendirildi. AFAD Başkanlığı Müdahale Daire Başkanı Yusuf Aysu, “MODEX Uluslararası Tatbikatını gerçekleştirmek üzere, Tekirdağ’dayız. Tekirdağ’da bulunan AFAD Bölgesel Lojistik Deposunda yurtdışından gelen ekiplerin, kayıt kabul işlemlerini yapıyoruz. Burada AFAD, Gümrük Muhafaza, Emniyet Müdürlüğümüz ve Sağlık Müdürlüğü ekiplerimiz görev yapıyor. Ekipleri konaklayacakları, görevlendirilecekleri alanlara yönlendirlecekler. Prosedür anlamında sağlık ekiplerimiz koronavirüs PCR testi işlemleri yapıyorlar. Gümrük Kontrolleri de gümrük ekipleriz tarafından yapılıyor. Senaryo gereği 7,4 büyüklüğündeki depreme müdahale için Tekirdağ’a gelen ekipler, arama kurtarma çalışmaları yapacak, yaralılara müdahale edecek” dedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da yarın tatbikatı izleyeceği açıklandı. Ayrıca tatbikat süresince yüksek katlardan kurtarma, denizden yangına müdahale, vinçten kurtarma, ulaşım kazası, suda kayıp araması, medikal kurtarma, helikopter ile medikal tahliye de yapılacak.

Afet ve deprem sonrası arama kurtarma ve tıbbi müdahaleye ilişkin AB-Modex Saha Tatbikatı Tekirdağ’da başladı. AFAD Başkanlığı Müdahale Daire Başkanı Yusuf Aysu, “Senaryo gereği 7,4 büyüklüğündeki depreme müdahale için Tekirdağ’a gelen ekipler, arama kurtarma çalışmaları yapacak, yaralılara müdahale edecek” dedi.

AB Sivil Koruma Mekanizması tarafından organize edilen afet ve deprem sonrası arama kurtarma ve tıbbi müdahaleye ilişkin AB-Modex Saha Tatbikatı Tekirdağ’da başladı. Tatbikatta görev alacak Fransa, Avusturya, İspanya, İtalya, Bulgaristan ve Yunanistan’dan 378; Türkiye’den de 1337 personel Tekirdağ’a geldi.

AB-Modex Saha Tatbikatı AFAD Lojistik deposunda bugün yapılan kayıt işlemlerinin ardından başladı.Tatbikatta görev alacak ekiplere PCR testi yapılarak, ekipler görev yapacağı yerler hakkında bilgilendirildi.

AFAD Başkanlığı Müdahale Daire Başkanı Yusuf Aysu, “MODEX Uluslararası Tatbikatını gerçekleştirmek üzere, Tekirdağ’dayız. Tekirdağ’da bulunan AFAD Bölgesel Lojistik Deposunda yurtdışından gelen ekiplerin, kayıt kabul işlemlerini yapıyoruz. Burada AFAD, Gümrük Muhafaza, Emniyet Müdürlüğümüz ve Sağlık Müdürlüğü ekiplerimiz görev yapıyor. Ekipleri konaklayacakları, görevlendirilecekleri alanlara yönlendirlecekler. Prosedür anlamında sağlık ekiplerimiz koronavirüs PCR testi işlemleri yapıyorlar. Gümrük Kontrolleri de gümrük ekipleriz tarafından yapılıyor. Senaryo gereği 7,4 büyüklüğündeki depreme müdahale için Tekirdağ’a gelen ekipler, arama kurtarma çalışmaları yapacak, yaralılara müdahale edecek” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da yarın tatbikatı izleyeceği açıklandı. Ayrıca tatbikat süresince yüksek katlardan kurtarma, denizden yangına müdahale, vinçten kurtarma, ulaşım kazası, suda kayıp araması, medikal kurtarma, helikopter ile medikal tahliye de yapılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekirdaginsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.