İçişleri Bakanlığı'ndan göçmenlere ilişkin 5 maddelik yeni kararlar

ASAYİŞ 01.09.2021 - 19:51, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:14
 

İçişleri Bakanlığı'ndan göçmenlere ilişkin 5 maddelik yeni kararlar

Afganistan'da yaşanan büyük göçmen dalgası uzun süredir Türkiye'nin gündeminde. Suriyeli göçmenler için de tartışmalar sürüyor. Muhalefet iktidara geldiklerinde Suriyelileri ülkelerine göndereceklerini deklare ediyor. İçişleri Bakanlığı'ndan göçmenlere ilişkin 5 maddelik yeni kararlar yayımlandı.
İçişleri Bakanlığı göçmen konusunda alınan yeni kararları duyurdu.  Ankara özelinde bir dizi karar alan İçişleri Bakanlığı, Ankara Valiliği, Göç idaresi, Jandarma ve Emniyet birimlerle bir değerlendirme yaptı. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü yapılan değerlendirme sonrasında alınan kararlara ilişkin bir açıklama yaptı. Alınan kararlar şöyle: ''1. 2 Eylül 2021 tarihinden geçerli olmak üzere Ankara ili mülki sınırları geçici koruma kaydına kapatılmıştır. 2. Ülkemizin başka illerinde kayıtlı olup fiilen Ankara ilinde ikamet eden geçici koruma statü sahibi Suriyeliler tespit edilerek kayıtlı olduğu illere geri gönderilecek ve kayıtlı oldukları illerde ikamet süreçleri bildirim yükümlülüğü getirilerek takip edilecektir. 3. Ankara ilindeki göç, uyuşturucu ve asayiş olaylarına kaynaklık eden metruk binalar ve bu binalarda ikamet eden yabancılar tespit edilerek yıkım ve tahliye işlemleri tamamlanacak ve söz konusu yabancılar kayıtlı oldukları illere gönderilecektir. 4. Herhangi bir koruma statüsü ya da ikamet izni bulunmayan düzensiz göçmenlerin kolluk birimlerince yakalanarak geri gönderme prosedürlerinin yerine getirilmesi amacıyla Geri Gönderme Merkezlerinde idari gözetim altına alınmalarına kararlılıkla devam edilecektir. 5. Yabancılara ait vergi levhası olmayan işyerleri ile ilgili olarak gerekli mevzuat çerçevesinde her türlü yaptırım ivedilikle uygulanacaktır.'' GERGİNLİK YAŞANMIŞTI Ankara'nın Altındağ ilçesinde Suriyeli bir grup ve 2 Türk genci arasında çıkan kavga sonucu yaralanan Emirhan Yalçın isimli genç kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Emirhan Yalçın'ın ölümü gerginliklere sebep olmuştu. Olaylarla ilgili gerçek dışı paylaşımlar yapan 76 kişi gözaltına alınmıştı.
Afganistan'da yaşanan büyük göçmen dalgası uzun süredir Türkiye'nin gündeminde. Suriyeli göçmenler için de tartışmalar sürüyor. Muhalefet iktidara geldiklerinde Suriyelileri ülkelerine göndereceklerini deklare ediyor. İçişleri Bakanlığı'ndan göçmenlere ilişkin 5 maddelik yeni kararlar yayımlandı.

İçişleri Bakanlığı göçmen konusunda alınan yeni kararları duyurdu. 

Ankara özelinde bir dizi karar alan İçişleri Bakanlığı, Ankara Valiliği, Göç idaresi, Jandarma ve Emniyet birimlerle bir değerlendirme yaptı. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü yapılan değerlendirme sonrasında alınan kararlara ilişkin bir açıklama yaptı.

Alınan kararlar şöyle:

''1. 2 Eylül 2021 tarihinden geçerli olmak üzere Ankara ili mülki sınırları geçici koruma kaydına kapatılmıştır.

2. Ülkemizin başka illerinde kayıtlı olup fiilen Ankara ilinde ikamet eden geçici koruma statü sahibi Suriyeliler tespit edilerek kayıtlı olduğu illere geri gönderilecek ve kayıtlı oldukları illerde ikamet süreçleri bildirim yükümlülüğü getirilerek takip edilecektir.

3. Ankara ilindeki göç, uyuşturucu ve asayiş olaylarına kaynaklık eden metruk binalar ve bu binalarda ikamet eden yabancılar tespit edilerek yıkım ve tahliye işlemleri tamamlanacak ve söz konusu yabancılar kayıtlı oldukları illere gönderilecektir.

4. Herhangi bir koruma statüsü ya da ikamet izni bulunmayan düzensiz göçmenlerin kolluk birimlerince yakalanarak geri gönderme prosedürlerinin yerine getirilmesi amacıyla Geri Gönderme Merkezlerinde idari gözetim altına alınmalarına kararlılıkla devam edilecektir.

5. Yabancılara ait vergi levhası olmayan işyerleri ile ilgili olarak gerekli mevzuat çerçevesinde her türlü yaptırım ivedilikle uygulanacaktır.''

GERGİNLİK YAŞANMIŞTI

Ankara'nın Altındağ ilçesinde Suriyeli bir grup ve 2 Türk genci arasında çıkan kavga sonucu yaralanan Emirhan Yalçın isimli genç kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Emirhan Yalçın'ın ölümü gerginliklere sebep olmuştu. Olaylarla ilgili gerçek dışı paylaşımlar yapan 76 kişi gözaltına alınmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekirdaginsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.