İl Umumi Hıfzısıhha Kurulu Kararı Karar No: 156

DİĞER 12.03.2021 - 19:18, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:14
 

İl Umumi Hıfzısıhha Kurulu Kararı Karar No: 156

İL UMUMİ HIFZISSIHHA MECLİSİ KARARI   2020-2021 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin 15 Şubat 2021 Pazartesi günü başlayacağı ve Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısında okullarda yüz yüze eğitime kademeli olarak geçilmesi kararı alındığından,  eğitim öğretim faaliyetlerinin yürütülme esaslarına ilişkin, Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü'nün 05.02.2021 tarih ve 20218459 sayılı yazıları ekte gönderilmiştir.   Ayrıca ilgi yazı kapsamında; "15 Şubat 2021 tarihi itibarıyla,  Köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki resmî ve özel ilkokullar, ortaokullar ve imam hatip ortaokullarının bütün sınıf seviyeleri ile bu okulların bünyesindeki ana sınıflarında il/ilçe hıfzıssıhha kurullarının il/ilçe millî eğitim müdürlükleriyle iş birliği içinde alacağı kararlar doğrultusunda haftada 5 (beş) gün yüz yüze eğitim yapılacaktır." denildiğinden, İlçe Kaymakamlıklarından gelen tekliflere göre, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü 16.02.2021 tarih ve 20716222 sayılı yazısı doğrultusunda, bazı köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki okulların tüm sınıf kademelerinde açılması yönünde hıfzıssıhha kurulu kararı alınmıştır. Bu amaçla; Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 03.03.2021 tarih ve 21603730 sayılı yazısına istinaden İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi ile Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 ve 72 nci maddeleri uyarınca 12.03.2021 günü saat: 11.00’da Tekirdağ Valiliği toplantı salonunda Tekirdağ Valisi Aziz YILDIRIM başkanlığında olağanüstü toplanmıştır.   Süleymanpaşa Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 16.02.2021 tarih ve 20716222 sayılı yazıları ile yüz yüze eğitime başlaması uygun görülen İnecik Ortaokulu'nun okul binasının fiziki şartlarının yüz yüze eğitime elverişli olmadığından 8. sınıflarda yüz yüze eğitime açılarak diğer sınıf düzeylerinde uzaktan eğitim yapılmasının uygun olduğu, köy veya seyrek nüfusa sahip olan yerleşim yerlerinde bulunan fiziki şartları bakımından uygun olan eğitim kurumlarından Karacakılavuz İmam Hatip Ortaokulunda ise bütün sınıf seviyelerinde yüz yüze eğitime geçilmesinin uygun olduğu bildirildiğinden;   Süleymanpaşa İnecik Ortaokulu'nun bütün sınıf seviyelerinde eğitim öğretime açılmasının iptal edilerek sadece 8. sınıflarda yüz yüze eğitim yapılması,   Karacakılavuz İmam Hatip Ortaokulu'nun bütün sınıf seviyelerinde haftalık ders çizelgelerinde yer alan derslerin tamamının yüz yüze eğitim yoluyla işlenmesi, Kararlaştırılmıştır. Yukarıda alınan karar doğrultusunda uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmaması ve alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesi;   İşbu karar oy birliği ile alınmıştır.

İL UMUMİ HIFZISSIHHA MECLİSİ KARARI

 

2020-2021 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin 15 Şubat 2021 Pazartesi günü başlayacağı ve Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısında okullarda yüz yüze eğitime kademeli olarak geçilmesi kararı alındığından,  eğitim öğretim faaliyetlerinin yürütülme esaslarına ilişkin, Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü'nün 05.02.2021 tarih ve 20218459 sayılı yazıları ekte gönderilmiştir.

 

Ayrıca ilgi yazı kapsamında; "15 Şubat 2021 tarihi itibarıyla,  Köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki resmî ve özel ilkokullar, ortaokullar ve imam hatip ortaokullarının bütün sınıf seviyeleri ile bu okulların bünyesindeki ana sınıflarında il/ilçe hıfzıssıhha kurullarının il/ilçe millî eğitim müdürlükleriyle iş birliği içinde alacağı kararlar doğrultusunda haftada 5 (beş) gün yüz yüze eğitim yapılacaktır." denildiğinden, İlçe Kaymakamlıklarından gelen tekliflere göre, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü 16.02.2021 tarih ve 20716222 sayılı yazısı doğrultusunda, bazı köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki okulların tüm sınıf kademelerinde açılması yönünde hıfzıssıhha kurulu kararı alınmıştır.

Bu amaçla; Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 03.03.2021 tarih ve 21603730 sayılı yazısına istinaden İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi ile Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 ve 72 nci maddeleri uyarınca 12.03.2021 günü saat: 11.00’da Tekirdağ Valiliği toplantı salonunda Tekirdağ Valisi Aziz YILDIRIM başkanlığında olağanüstü toplanmıştır.

 

Süleymanpaşa Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 16.02.2021 tarih ve 20716222 sayılı yazıları ile yüz yüze eğitime başlaması uygun görülen İnecik Ortaokulu'nun okul binasının fiziki şartlarının yüz yüze eğitime elverişli olmadığından 8. sınıflarda yüz yüze eğitime açılarak diğer sınıf düzeylerinde uzaktan eğitim yapılmasının uygun olduğu, köy veya seyrek nüfusa sahip olan yerleşim yerlerinde bulunan fiziki şartları bakımından uygun olan eğitim kurumlarından Karacakılavuz İmam Hatip Ortaokulunda ise bütün sınıf seviyelerinde yüz yüze eğitime geçilmesinin uygun olduğu bildirildiğinden;

 

  1. Süleymanpaşa İnecik Ortaokulu'nun bütün sınıf seviyelerinde eğitim öğretime açılmasının iptal edilerek sadece 8. sınıflarda yüz yüze eğitim yapılması,

 

  1. Karacakılavuz İmam Hatip Ortaokulu'nun bütün sınıf seviyelerinde haftalık ders çizelgelerinde yer alan derslerin tamamının yüz yüze eğitim yoluyla işlenmesi,

Kararlaştırılmıştır.

Yukarıda alınan karar doğrultusunda uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmaması ve alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesi;

 

İşbu karar oy birliği ile alınmıştır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekirdaginsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.