KÖYLER "KIRSAL MAHALLE" OLUYOR.

MALKARA 16.04.2021 - 20:30, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:14
 

KÖYLER "KIRSAL MAHALLE" OLUYOR.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı 14 Nisan 2021 Çarşamba günü Süleymanpaşa ilçesinde gerçekleştirdi.
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısının en dikkat çeken konusu olan, Büyükşehir Kanunu ile mahalleye dönüştürülen Malkara köylerinin  ‘Kırsal Mahalle’ statüsü alabilmeleriydi. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul; “Biliyorsunuz köylerimiz büyükşehir yasası ile mahalle statüsüne dönüşmüştü. Yapılan düzenlemeye göre, büyükşehirlere bağlı mahallelere dönüştürülen köy ve belde yerleşimleri, başvuruda bulunmak şartıyla “Kırsal Mahalle” statüsüne geçebiliyordu. Statü değişikliğine ilişkin belediyemize başvuruda bulunan mahalle muhtarlarının başvurularını Malkara Belediye Meclisinde oy birliği ile kabul ederek Tekirdağ Büyükşehir Belediyemize sevk etmiştik. Bu kararın Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisinden de onay alınması gerekiyordu. Bugün gerçekleştirilen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısında da mahallelere dönüştürülen köy ve belde yerleşimlerinin ‘Kırsal Mahalle’ statüsüne geçişi oy birliği ile kabul edildiği müjdesini hemşehrilerime vermek istiyorum. Bundan sonraki süreçte bizlere başvuru yapan mahallelerimizdeki vatandaşlarımız tarımdan, evsel üretime kadar birçok alanda kazanç sağlayacak. Köyde yaşayan vatandaşlarımız emlak vergisi ve su faturalarını merkez mahalle bazında ödemek zorunda kalmayacak. Kırsal Mahalle Statüsü ile köyde yaşamı desteklerken, tarımsal üretim maliyetinin üreticiler için yük olmasının önüne bir nebze olsun geçmeyi hedefliyoruz. Kırsal Mahallelerimizde, ticari, sınai ve turistik faaliyetlerde kullanılan bina, arsa ve araziler için emlak vergisi yüzde 50 indirimli uygulanacak. Kırsal mahalle olarak belirlenen yerlerde, Belediye Gelirleri Kanunu uyarınca alınması gereken bina inşaat harcı ile imarla ilgili harçlar alınmayacak. Diğer vergi, harç ve harcamalara katılma payları yüzde 50 indirimli olacak. Bu yerlerde içme ve kullanma suları için alınacak ücret, en düşük tarifenin iş yerleri için yüzde 50’sini, konutlar için yüzde 25’ini geçmeyecek şekilde belirlenecek. Ayrıca, diğer hak, sorumluluk ve imtiyazların korunmasına devam edilecek. “Kırsal Mahalle” statüsü vatandaşlarımız için çok büyük bir avantaj sağlamaktadır. Bu düzenlemenin oy birliği ile kabul edildiği için Malkara Belediye Meclis Üyelerimize ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Düzenlemeden yararlanacak olan tüm vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.” diyerek düşüncelerini belirtti.  
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı 14 Nisan 2021 Çarşamba günü Süleymanpaşa ilçesinde gerçekleştirdi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısının en dikkat çeken konusu olan, Büyükşehir Kanunu ile mahalleye dönüştürülen Malkara köylerinin  ‘Kırsal Mahalle’ statüsü alabilmeleriydi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul; “Biliyorsunuz köylerimiz büyükşehir yasası ile mahalle statüsüne dönüşmüştü. Yapılan düzenlemeye göre, büyükşehirlere bağlı mahallelere dönüştürülen köy ve belde yerleşimleri, başvuruda bulunmak şartıyla “Kırsal Mahalle” statüsüne geçebiliyordu. Statü değişikliğine ilişkin belediyemize başvuruda bulunan mahalle muhtarlarının başvurularını Malkara Belediye Meclisinde oy birliği ile kabul ederek Tekirdağ Büyükşehir Belediyemize sevk etmiştik. Bu kararın Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisinden de onay alınması gerekiyordu.

Bugün gerçekleştirilen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısında da mahallelere dönüştürülen köy ve belde yerleşimlerinin ‘Kırsal Mahalle’ statüsüne geçişi oy birliği ile kabul edildiği müjdesini hemşehrilerime vermek istiyorum.

Bundan sonraki süreçte bizlere başvuru yapan mahallelerimizdeki vatandaşlarımız tarımdan, evsel üretime kadar birçok alanda kazanç sağlayacak. Köyde yaşayan vatandaşlarımız emlak vergisi ve su faturalarını merkez mahalle bazında ödemek zorunda kalmayacak. Kırsal Mahalle Statüsü ile köyde yaşamı desteklerken, tarımsal üretim maliyetinin üreticiler için yük olmasının önüne bir nebze olsun geçmeyi hedefliyoruz.

Kırsal Mahallelerimizde, ticari, sınai ve turistik faaliyetlerde kullanılan bina, arsa ve araziler için emlak vergisi yüzde 50 indirimli uygulanacak. Kırsal mahalle olarak belirlenen yerlerde, Belediye Gelirleri Kanunu uyarınca alınması gereken bina inşaat harcı ile imarla ilgili harçlar alınmayacak. Diğer vergi, harç ve harcamalara katılma payları yüzde 50 indirimli olacak. Bu yerlerde içme ve kullanma suları için alınacak ücret, en düşük tarifenin iş yerleri için yüzde 50’sini, konutlar için yüzde 25’ini geçmeyecek şekilde belirlenecek. Ayrıca, diğer hak, sorumluluk ve imtiyazların korunmasına devam edilecek.

“Kırsal Mahalle” statüsü vatandaşlarımız için çok büyük bir avantaj sağlamaktadır. Bu düzenlemenin oy birliği ile kabul edildiği için Malkara Belediye Meclis Üyelerimize ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi meclis üyelerimize teşekkür ediyorum.

Düzenlemeden yararlanacak olan tüm vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.” diyerek düşüncelerini belirtti.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekirdaginsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.