NKÜ, 3 SANAYİ ODASI İLE PROTOKOL İMZALADI

EKONOMİ 14.02.2021 - 11:07, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:14
 

NKÜ, 3 SANAYİ ODASI İLE PROTOKOL İMZALADI

Tekirdağ, Çorlu, Çerkezköy TSO' larla imzalanan işbirliği protokolleriyle bölge ekonomisi güç kazanacak
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş. (NKÜTEK)’nin Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ile ayrı ayrı imzaladığı protokoller ile bölge ekonomisini geliştirecek üniversite-sanayi iş birlikleri daha da güçlenecek. İşbirliği protokollerine Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, NKÜTEK Genel Müdürü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent EKER, Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz GÜNAY, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İzzet VOLKAN, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman KOZUVA imza attı. Üniversitemiz ve NKÜTEK’in ilimizin üç farklı sanayi ve ticaret odası ile imzaladığı protokoller ile üniversite-sanayi arasında kurulacak işbirliklerini daha da güçlendirmenin yanı sıra karşılaşılan sorunların çözümüne yönelik öneriler geliştirilmesi, sanayicilerin yapacağı Ar-Ge ve ürün geliştirme çalışmalarında ve yenilikçi ürün ortaya konulmasında üniversitenin bilgi birikiminden yararlanması ve dolayısıyla da bölge ekonomisini geliştirecek işbirliğine katkı sağlanması amaçlandığı kaydedildi. Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN imzalanan protokollerin hayırlı olması temennisinde bulunarak “Üniversitemizin en fazla üzerinde durduğu konulardan bir diğeri de üniversite-sanayi birliği olmuştur. Üniversitemiz bünyesinde hizmet veren NKÜ TEKNOPARK ve Teknoloji Geliştirme Bölgesi (NKUTEK) ile sanayicimize bilimsel anlamda destek vermeyi amaçlıyoruz. Geliştirilen iş birliklerini sürdürülebilir kılmak, bu kapsamda akademik bilginin sanayi ve toplum ile entegrasyonunu sağlamak Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olarak önceliğimiz. Dolayısıyla bugün imzalarını attığımız protokolleri, bölgemize katkı sağlaması bakımından çok önemsiyoruz.” sözlerine yer verdi.
Tekirdağ, Çorlu, Çerkezköy TSO' larla imzalanan işbirliği protokolleriyle bölge ekonomisi güç kazanacak

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş. (NKÜTEK)’nin Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ile ayrı ayrı imzaladığı protokoller ile bölge ekonomisini geliştirecek üniversite-sanayi iş birlikleri daha da güçlenecek.

İşbirliği protokollerine Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, NKÜTEK Genel Müdürü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent EKER, Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz GÜNAY, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İzzet VOLKAN, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman KOZUVA imza attı.

Üniversitemiz ve NKÜTEK’in ilimizin üç farklı sanayi ve ticaret odası ile imzaladığı protokoller ile üniversite-sanayi arasında kurulacak işbirliklerini daha da güçlendirmenin yanı sıra karşılaşılan sorunların çözümüne yönelik öneriler geliştirilmesi, sanayicilerin yapacağı Ar-Ge ve ürün geliştirme çalışmalarında ve yenilikçi ürün ortaya konulmasında üniversitenin bilgi birikiminden yararlanması ve dolayısıyla da bölge ekonomisini geliştirecek işbirliğine katkı sağlanması amaçlandığı kaydedildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN imzalanan protokollerin hayırlı olması temennisinde bulunarak “Üniversitemizin en fazla üzerinde durduğu konulardan bir diğeri de üniversite-sanayi birliği olmuştur. Üniversitemiz bünyesinde hizmet veren NKÜ TEKNOPARK ve Teknoloji Geliştirme Bölgesi (NKUTEK) ile sanayicimize bilimsel anlamda destek vermeyi amaçlıyoruz. Geliştirilen iş birliklerini sürdürülebilir kılmak, bu kapsamda akademik bilginin sanayi ve toplum ile entegrasyonunu sağlamak Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olarak önceliğimiz. Dolayısıyla bugün imzalarını attığımız protokolleri, bölgemize katkı sağlaması bakımından çok önemsiyoruz.” sözlerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekirdaginsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.