SAROS RANT KURBANI OLUYOR

YAŞAM 25.06.2021 - 18:55, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:14
 

SAROS RANT KURBANI OLUYOR

Trakya’nın gözbebeği Saros’u oluşturan Keşan ve Enez sahillerinin kiralanmak üzere ihaleye çıkarılması tepki topladı. Bölge sakinleri dün yapılan ihale öncesi bir araya gelerek ihalelerin iptal edilmesini istedi ve “kıyılar halkındır” dedi
Saros sahilinde toplam 127 bin 464 metrekareden oluşan 14 ayrı kıyı kesimin kiralanarak ticari alan yapılması planlanıyor. Edirne Çevre Koruma Vakfı Ticari İşletmesi Müdürlüğü dün Keşan ve Enez sahillerinde bulunan 14 ayrı kıyı kesimi üç yıllık süreyle kiralama ihalesi yaptı. Bölge sakinleri Keşan sahil kıyılarında 55 bin 363 bin 88 metrekare kumsal alan, Enez sahillerinde ise 72 bin 100.44 m2 kumsal alanın kiraya verileceğini belirtti. Müdürlüğe dün dilekçe veren bölge sakinleri “14 ayrı kiralama için yapılan ilanlarda ihale ile kiralanacak DHTA alanlarının vaziyet planları bulunmamaktadır. İhale dosyası, ihale dokümanları ve ihale ilanı mevzuata, usul ve hukuka açıkça aykırıdır” denildi. Dilekçede ihalelerin kanuna aykırı olduğuna dikkat çekilerek “Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası sözleşmeler, Doğal sit alanları mevzuatı sit alanlarının korunmasını zorunlu kılmaktadır. Kiralama vakfınızın kuruluş amacı olan Çevre koruma amacına da açıkça aykırıdır. Halk olarak serbestçe kullandığımız kıyılarımızın, kumsallarımızın ticari faaliyete açmak kamu yararına aykırıdır” ifadeleri kullanıldı. Anayasanın 43. maddesine göre sahil şeritlerinden yararlanmada öncelikle kamu yararı gözetilmesi gerektiği vurgulanan dilekçede tüm ihalelerin iptal edilmesi istendi.   kaynak.saraygazetesi
Trakya’nın gözbebeği Saros’u oluşturan Keşan ve Enez sahillerinin kiralanmak üzere ihaleye çıkarılması tepki topladı. Bölge sakinleri dün yapılan ihale öncesi bir araya gelerek ihalelerin iptal edilmesini istedi ve “kıyılar halkındır” dedi

Saros sahilinde toplam 127 bin 464 metrekareden oluşan 14 ayrı kıyı kesimin kiralanarak ticari alan yapılması planlanıyor.

Edirne Çevre Koruma Vakfı Ticari İşletmesi Müdürlüğü dün Keşan ve Enez sahillerinde bulunan 14 ayrı kıyı kesimi üç yıllık süreyle kiralama ihalesi yaptı. Bölge sakinleri Keşan sahil kıyılarında 55 bin 363 bin 88 metrekare kumsal alan, Enez sahillerinde ise 72 bin 100.44 m2 kumsal alanın kiraya verileceğini belirtti. Müdürlüğe dün dilekçe veren bölge sakinleri “14 ayrı kiralama için yapılan ilanlarda ihale ile kiralanacak DHTA alanlarının vaziyet planları bulunmamaktadır. İhale dosyası, ihale dokümanları ve ihale ilanı mevzuata, usul ve hukuka açıkça aykırıdır” denildi.

Dilekçede ihalelerin kanuna aykırı olduğuna dikkat çekilerek “Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası sözleşmeler, Doğal sit alanları mevzuatı sit alanlarının korunmasını zorunlu kılmaktadır. Kiralama vakfınızın kuruluş amacı olan Çevre koruma amacına da açıkça aykırıdır. Halk olarak serbestçe kullandığımız kıyılarımızın, kumsallarımızın ticari faaliyete açmak kamu yararına aykırıdır” ifadeleri kullanıldı.

Anayasanın 43. maddesine göre sahil şeritlerinden yararlanmada öncelikle kamu yararı gözetilmesi gerektiği vurgulanan dilekçede tüm ihalelerin iptal edilmesi istendi.

 

kaynak.saraygazetesi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekirdaginsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.