Süleymanpaşa belediyesi atık ilaçları da sıfır atık kapsamına aldı

SÜLEYMANPAŞA 26.07.2021 - 21:44, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:14
 

Süleymanpaşa belediyesi atık ilaçları da sıfır atık kapsamına aldı

Süleymanpaşa belediyesi atık ilaçları da sıfır atık kapsamına aldı Süleymanpaşa Belediyesi Sıfır Atık politikası uygulamalarına bir yeni halka daha ekliyor. Pilot olarak belirli eczanelerde başlatılan uygulama ile atık ilaçların geri dönüşümünün sağlanması hedefleniyor. Süleymanpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen uygulama kapsamında, belirlenen eczanelere atık ilaç kutuları yerleştirildi. Vatandaşlar, evlerinde bulunan kullanım tarihi geçmiş ilaçları eczanelerdeki atık ilaç kutularına atacak. Böylelikle kimyasal maddelerin çöpe karışmasının önüne geçilmiş olacak. ATIK İLAÇLAR ECZANELERE VE BELEDİYE BİNALARINA BIRAKILABİLECEK Süleymanpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünden konuyla ilgili yapılan açıklamada atık ilaçlar için eczanelerin yanı sıra Süleymanpaşa Belediyesi hizmet binalarına da atık ilaç kutuları yerleştirildiği belirtilirken, konuyla ilgili bilgilendirme çalışmalarının da başladığı ifade edildi. Uygulama kapsamında atık ilaç kutusu yerleştirilen eczaneler şöyle: Gökçe Eczanesi – Ortacami Mahallesi Şenda Eczanesi – Ertuğrul Mahallesi Yasemin Eczanesi – Ertuğrul Mahallesi Çiftlikönü Eczanesi – Çiftlikönü Mahallesi Aydoğdu Eczanesi – Aydoğdu Mahallesi Özge Eczanesi – Çınarlı Mahallesi Ece Eczanesi – Çınarlı Mahallesi Gölge Eczanesi – 100. Yıl Mahallesi Emre Eczanesi – 100. Yıl Mahallesi Şen Eczanesi – Altınova Mahallesi Güneş Eczanesi – Altınova Mahallesi Cenk Eczanesi – Hürriyet Mahallesi Perizat Eczanesi – Değirmenaltı Mahallesi Barbaros Eczanesi – Barbaros Mahallesi Kumbağ Eczanesi – Kumbağ Mahallesi

Süleymanpaşa belediyesi atık ilaçları da sıfır atık kapsamına aldı

Süleymanpaşa Belediyesi Sıfır Atık politikası uygulamalarına bir yeni halka daha ekliyor. Pilot olarak belirli eczanelerde başlatılan uygulama ile atık ilaçların geri dönüşümünün sağlanması hedefleniyor.

Süleymanpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen uygulama kapsamında, belirlenen eczanelere atık ilaç kutuları yerleştirildi. Vatandaşlar, evlerinde bulunan kullanım tarihi geçmiş ilaçları eczanelerdeki atık ilaç kutularına atacak. Böylelikle kimyasal maddelerin çöpe karışmasının önüne geçilmiş olacak.

ATIK İLAÇLAR ECZANELERE VE BELEDİYE BİNALARINA BIRAKILABİLECEK

Süleymanpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünden konuyla ilgili yapılan açıklamada atık ilaçlar için eczanelerin yanı sıra Süleymanpaşa Belediyesi hizmet binalarına da atık ilaç kutuları yerleştirildiği belirtilirken, konuyla ilgili bilgilendirme çalışmalarının da başladığı ifade edildi.

Uygulama kapsamında atık ilaç kutusu yerleştirilen eczaneler şöyle:

Gökçe Eczanesi – Ortacami Mahallesi

Şenda Eczanesi – Ertuğrul Mahallesi

Yasemin Eczanesi – Ertuğrul Mahallesi

Çiftlikönü Eczanesi – Çiftlikönü Mahallesi

Aydoğdu Eczanesi – Aydoğdu Mahallesi

Özge Eczanesi – Çınarlı Mahallesi

Ece Eczanesi – Çınarlı Mahallesi

Gölge Eczanesi – 100. Yıl Mahallesi

Emre Eczanesi – 100. Yıl Mahallesi

Şen Eczanesi – Altınova Mahallesi

Güneş Eczanesi – Altınova Mahallesi

Cenk Eczanesi – Hürriyet Mahallesi

Perizat Eczanesi – Değirmenaltı Mahallesi

Barbaros Eczanesi – Barbaros Mahallesi

Kumbağ Eczanesi – Kumbağ Mahallesi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekirdaginsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.