Süleymanpaşa Belediyesinden farklı bir sergi

KÜLTÜR 05.07.2021 - 21:42, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:14
 

Süleymanpaşa Belediyesinden farklı bir sergi

Süleymanpaşa Belediyesinden farklı bir sergi Süleymanpaşa Belediyesi Çocuk Kulübü, farklı bir sergiye ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Amigurumi olarak tabir edilen örme bez bebeklerden oluşan sergi, 8 Temmuz Perşembe günü saat 14.00’da açılacak. Sanatçı Elmas Koç Dursun ve öğrencilerinin hazırladığı Amigurumi bebeklerinin görücüye çıkacağı sergi, Hürriyet Mahallesi Kent-Kur Sitesi’nde bulunan Süleymanpaşa Belediyesi Çocuk Kulübü’nde ziyaretçilerini ağırlayacak. 8 Temmuz Perşembe günü saat 14.00’da kapılarını açacak olan Amigurumi sergisi, bir hafta boyunca ziyaretçi kabul edecek. AMİGURUMİ NEDİR? Amigurumi, Japon oyuncak sanatı olarak biliniyor. Örme anlamına gelen “Ami” ve doldurmak anlamında kullanılan “Nuigirimi” sözcüklerinden türetilen Amigurumi, Türkçeye “doldurulmuş örme oyuncak olarak tercüme ediliyor. Türk kültürüne çok da yabancı olmayan örgü sanatının oyuncak yapımına uyarlanması olarak da bilinen Amigurumi, örgüde kullanılan “sık iğne” tekniği ile oyuncak örmek şeklinde tanımlanıyor. Ülkemizde de son yıllarda oldukça popülerleşen Japon oyuncak sanatı, kültürler arası etkileşime güzel bir örnek olarak kabul ediliyor.

Süleymanpaşa Belediyesinden farklı bir sergi

Süleymanpaşa Belediyesi Çocuk Kulübü, farklı bir sergiye ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Amigurumi olarak tabir edilen örme bez bebeklerden oluşan sergi, 8 Temmuz Perşembe günü saat 14.00’da açılacak.

Sanatçı Elmas Koç Dursun ve öğrencilerinin hazırladığı Amigurumi bebeklerinin görücüye çıkacağı sergi, Hürriyet Mahallesi Kent-Kur Sitesi’nde bulunan Süleymanpaşa Belediyesi Çocuk Kulübü’nde ziyaretçilerini ağırlayacak.

8 Temmuz Perşembe günü saat 14.00’da kapılarını açacak olan Amigurumi sergisi, bir hafta boyunca ziyaretçi kabul edecek.

AMİGURUMİ NEDİR?

Amigurumi, Japon oyuncak sanatı olarak biliniyor. Örme anlamına gelen “Ami” ve doldurmak anlamında kullanılan “Nuigirimi” sözcüklerinden türetilen Amigurumi, Türkçeye “doldurulmuş örme oyuncak olarak tercüme ediliyor. Türk kültürüne çok da yabancı olmayan örgü sanatının oyuncak yapımına uyarlanması olarak da bilinen Amigurumi, örgüde kullanılan “sık iğne” tekniği ile oyuncak örmek şeklinde tanımlanıyor. Ülkemizde de son yıllarda oldukça popülerleşen Japon oyuncak sanatı, kültürler arası etkileşime güzel bir örnek olarak kabul ediliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekirdaginsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.