TEKİRDAĞ MACAR DOSTLUK DERNEĞİ BAŞKANI ADEM DALGIÇ OLDU

KÜLTÜR 27.06.2021 - 11:13, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:14
 

TEKİRDAĞ MACAR DOSTLUK DERNEĞİ BAŞKANI ADEM DALGIÇ OLDU

Tekirdağ Macar Dostluk Derneği olağan kongresinde Tekirdağ Eski Belediye Başkanı Adem Dalgıç dernek başkanı seçildi.
  Tekirdağ’ın Merkez İlçesi Süleymanpaşa’da Rakoczi Müzesinde gerçekleşen kongrenin Divan Başkanlığını Şinasi Göktürk katip üyeliklerini Zafer Yüncüler ve Av. Egemen Güngör yaptılar. Gündem gereği saygı duruşu ile başlayan kongre Dostluk Derneği Başkan Sedat Kaplan’ın konuşmasıyla devam etti. Kaplan açıklamasında: 90’lı yıllardan buyana Türk Macar ilişkilerinin geliştirilmesinde gayretler sarf ettim. Tekirdağ Macar Dostluk Derneği Kurucu başkanımız Güneş Gürseler ekibinde yer alarak derneğimizin yönetim kurulunda görevler yaptım. 2019 yılında Kurucu Başkanımızın istifasıyla yönetim kurulu arkadaşlarım tarafından başkan seçildim. O tarihten bugüne pandemi şartlarına rağmen başarılı işler çıkardık. Her şeyin sonu olduğu gibi ilerleyen yaşımız biraz daha sakin bir hayat istiyor, aday değilim göreve yeni seçilecek arkadaşlara başarılar diliyorum, Türk Macar ilişkilerine katkı yapmaya derneğimizin üyesi olarak devam edeceğim” Diyerek sözlerini sonlandırdı. Divan Başkanı Genel Kuruldan aldığı oybirliği kararı ile gizli oy usulüyle seçime başladı. 5 Yönetim 3 Denetim olarak adaylar isimlerini yazdırdı ve gizli oy usulü ile seçime gidildi. Çıkan sonuçlara göre:     Adem Dalgıç 20, Zafer Yüncüler 17, Gülşen Tufan 17, Vedat Kaçar 15, Fatih Erge 14, Fahrettin Özzade 14, Alim Taşkın 4 oy alarak seçim tamamlanmış oldu. Fatih Erge ile Fahrettin Özzade eşit oy aldıkları için kıdem önceliğinin Fahrettin Özzade’de olduğunu açıklayan Fatih Erge çekilerek Fahrettin Özzade’ye ve yeni seçilen yönetime başarılar diledi. Denetleme Kurulu seçim sonuçlarında oy dağılımı Kenan Oflaz 20, Ali Kabul 18, Akgün Garip 17 oy alarak belirlendi. Tekirdağ Macar Dostluk Derneği Yeni başkanı seçilen Adem Dalgıç Sedat Kaplan’a bir plaket takdim ederek hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Dalgıç açıklamasında: Üyelerimiz, yedeklerimizle birlikte katılımcı bir dernekçilik anlayışıyla Türk Macar ilişkilerini daha ileriye götüreceğiz, Onursal Başkanımız Güneş Gürseler bey ve Macaristan Fahri Konsolosumuz Erdoğan Erken beye gıyaplarında teşekkür ediyorum. Birlikte aktif bir dernekçilik ile Türk Macar ilişkilerini daha ileri seviyeye götüreceğiz. Kongreye Tekirdağ Macaristan Fahri Konsolosu Erdoğan Erken Macaristan’da, Onursal Başkan Güneş Gürseler de Ankara’da olduklarından dolayı katılım sağlayamadılar. Yeni yönetimi kutlayarak çalışmalarında başarılar dilediler.   KAYNAK. 59HABER FATİH ERGE  
Tekirdağ Macar Dostluk Derneği olağan kongresinde Tekirdağ Eski Belediye Başkanı Adem Dalgıç dernek başkanı seçildi.

 

Tekirdağ’ın Merkez İlçesi Süleymanpaşa’da Rakoczi Müzesinde gerçekleşen kongrenin Divan Başkanlığını Şinasi Göktürk katip üyeliklerini Zafer Yüncüler ve Av. Egemen Güngör yaptılar.

Gündem gereği saygı duruşu ile başlayan kongre Dostluk Derneği Başkan Sedat Kaplan’ın konuşmasıyla devam etti.

Kaplan açıklamasında: 90’lı yıllardan buyana Türk Macar ilişkilerinin geliştirilmesinde gayretler sarf ettim. Tekirdağ Macar Dostluk Derneği Kurucu başkanımız Güneş Gürseler ekibinde yer alarak derneğimizin yönetim kurulunda görevler yaptım. 2019 yılında Kurucu Başkanımızın istifasıyla yönetim kurulu arkadaşlarım tarafından başkan seçildim. O tarihten bugüne pandemi şartlarına rağmen başarılı işler çıkardık. Her şeyin sonu olduğu gibi ilerleyen yaşımız biraz daha sakin bir hayat istiyor, aday değilim göreve yeni seçilecek arkadaşlara başarılar diliyorum, Türk Macar ilişkilerine katkı yapmaya derneğimizin üyesi olarak devam edeceğim” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

Divan Başkanı Genel Kuruldan aldığı oybirliği kararı ile gizli oy usulüyle seçime başladı. 5 Yönetim 3 Denetim olarak adaylar isimlerini yazdırdı ve gizli oy usulü ile seçime gidildi.

Çıkan sonuçlara göre:    

Adem Dalgıç 20, Zafer Yüncüler 17, Gülşen Tufan 17, Vedat Kaçar 15, Fatih Erge 14, Fahrettin Özzade 14, Alim Taşkın 4 oy alarak seçim tamamlanmış oldu. Fatih Erge ile Fahrettin Özzade eşit oy aldıkları için kıdem önceliğinin Fahrettin Özzade’de olduğunu açıklayan Fatih Erge çekilerek Fahrettin Özzade’ye ve yeni seçilen yönetime başarılar diledi.

Denetleme Kurulu seçim sonuçlarında oy dağılımı Kenan Oflaz 20, Ali Kabul 18, Akgün Garip 17 oy alarak belirlendi.

Tekirdağ Macar Dostluk Derneği Yeni başkanı seçilen Adem Dalgıç Sedat Kaplan’a bir plaket takdim ederek hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Dalgıç açıklamasında: Üyelerimiz, yedeklerimizle birlikte katılımcı bir dernekçilik anlayışıyla Türk Macar ilişkilerini daha ileriye götüreceğiz, Onursal Başkanımız Güneş Gürseler bey ve Macaristan Fahri Konsolosumuz Erdoğan Erken beye gıyaplarında teşekkür ediyorum. Birlikte aktif bir dernekçilik ile Türk Macar ilişkilerini daha ileri seviyeye götüreceğiz.

Kongreye Tekirdağ Macaristan Fahri Konsolosu Erdoğan Erken Macaristan’da, Onursal Başkan Güneş Gürseler de Ankara’da olduklarından dolayı katılım sağlayamadılar. Yeni yönetimi kutlayarak çalışmalarında başarılar dilediler.

 

KAYNAK. 59HABER FATİH ERGE

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekirdaginsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.