TRAKYA BİRLİK’TEN ÜYELERİNE GÜBRE DESTEĞİ

ÇORLU 29.01.2021 - 21:19, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:14
 

TRAKYA BİRLİK’TEN ÜYELERİNE GÜBRE DESTEĞİ

Trakya Birlik, gübrede örnek bir uygulamaya imza attı. Tedarikte yaşanan sıkıntıdan dolayı çiftçi, 3 bin liraya çıkmasına rağmen üre gübresine ulaşmakta sıkıntı yaşarken, Trakya Birlik ortaklarına üre gübresini 2 bin 275 liradan tedarik ediyor.
Gübre fiyatları alıp başını giderken, çiftçi tam kullanım döneminde artan fiyatlar karşısında ne yapacağını şaşırmış durumda. Tarım Bakanlığında gübre fabrikalarının yöneticileri ile yapılan toplantıdan da çiftçinin lehine somut bir sonuç çıkmazken, Trakya Birlik’in gübredeki öngörüsü sektörde gündeme damgasını vurdu. Trakya Birlik’in bu öngörüsü ortağı olduğu çiftçiye büyük bir avantaj sağlarken, diğer kooperatiflerin öngörüsüzlüğünü de gözler önüne serdi.   ÇİFTÇİYE BÜYÜK JEST Trakya Birlik, gübrede örnek bir uygulama yaparak ortağı olduğu çiftçinin gübre maliyetini önemli oranda düşürdü. Kullanım dönemi gelmeden Aralık ayında yurt dışından 30 bin ton üre gübresi ithal eden Trakya Birlik, ithal ettiği bu gübreyi de ortaklarına 2275 liradan sattı. Trakya Birlik'in bu öngörüsü çiftçinin uygun fiyata gübre kullanmasını sağlarken, çiftçinin üre gübresini kullanacağı dönem belli olmasına rağmen diğer kooperatiflerin neden aynı öngörü ile hareket ederek piyasaları regüle etmediği sorusunu gündeme getirdi. Hüseyin TAYYAR
Trakya Birlik, gübrede örnek bir uygulamaya imza attı. Tedarikte yaşanan sıkıntıdan dolayı çiftçi, 3 bin liraya çıkmasına rağmen üre gübresine ulaşmakta sıkıntı yaşarken, Trakya Birlik ortaklarına üre gübresini 2 bin 275 liradan tedarik ediyor.

Gübre fiyatları alıp başını giderken, çiftçi tam kullanım döneminde artan fiyatlar karşısında ne yapacağını şaşırmış durumda. Tarım Bakanlığında gübre fabrikalarının yöneticileri ile yapılan toplantıdan da çiftçinin lehine somut bir sonuç çıkmazken, Trakya Birlik’in gübredeki öngörüsü sektörde gündeme damgasını vurdu. Trakya Birlik’in bu öngörüsü ortağı olduğu çiftçiye büyük bir avantaj sağlarken, diğer kooperatiflerin öngörüsüzlüğünü de gözler önüne serdi. 

 ÇİFTÇİYE BÜYÜK JEST

Trakya Birlik, gübrede örnek bir uygulama yaparak ortağı olduğu çiftçinin gübre maliyetini önemli oranda düşürdü. Kullanım dönemi gelmeden Aralık ayında yurt dışından 30 bin ton üre gübresi ithal eden Trakya Birlik, ithal ettiği bu gübreyi de ortaklarına 2275 liradan sattı. Trakya Birlik'in bu öngörüsü çiftçinin uygun fiyata gübre kullanmasını sağlarken, çiftçinin üre gübresini kullanacağı dönem belli olmasına rağmen diğer kooperatiflerin neden aynı öngörü ile hareket ederek piyasaları regüle etmediği sorusunu gündeme getirdi.

Hüseyin TAYYAR

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekirdaginsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.